Post entry

Aspire Global vs Mr Green

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Senaste två kvartalen har Aspire Global gjort en vinst på 125 miljoner kronor, ser vi på Mr Green under senaste två kvartalen så ligger vinsten på 121 miljoner kronor. Den organiska tillväxten för Aspire under samma tidsperiod var 45,5%, vilket är bland den högsta organsika tillväxten på hela Stockholms börsen. Mr Greens organiska tillväxt senaste två kvartalen ligger på 31%. Notera att Mr Greens resultat är påverkade positivt av förvärvet av Evoke Gaming. Aspire Global har inklusive obligationen cirka 1 miljard att förvärva bolag för, och hela Aspires tillväxt och resultat bygger idag på organisk tillväxt. Mr Green värderas idag till exakt 2,8 miljarder, Aspire Global värderas idag till ca 2 miljarder. Aspire har både högre tillväxt och högre vinst, men värderas hela 40% lägre än Mr Green. Skall Aspire Global värderas lika med Mr Green så motsvarar det en aktiekurs på 70 kr för Aspire, vilket jag skulle vilja påstå är en absolut lägsta värdering för Aspire.

Aspire Global är idag ett av Stockholms börsens snabbast växande företag, och ser vi på att hela Aspires tillväxt är organisk så är det väldigt imponerande siffror. Bolaget har senaste två kvartalen växt med hela 45,5%. Vi vet att Aspire är i slutförhandlingar när det kommer till större förvärv, bolaget har ca 1 miljard att förvärva bolag för. Adderar vi på en förvärvsdriven tillväxt för Aspire så har vi den perfekta cocktailen för en kursexplosion uppåt. Ett bra förvärv skulle rita om kartan helt när det kommer till värdering av Aspire Global.

Vi vet med facit i hand att Aspire växer både snabbare samt gör högre vinster än Mr Green, trots detta är värderingen hela 40% lägre för Aspire. Jag skulle vilja se en absolut lägsta kurs för Aspire på 70 kr aktien, då hamnar bolaget med likadan värdering som Mr Green.

Vi vet också med facit i hand att Aspire Global gjort en vinst på 125 miljoner kronor senaste halvåret. Håller den volymen i sig och bolaget inte växer kommande halvår så ligger rullande årsvinsten på 250 miljoner kronor. Med en värdering på ca 2 miljarder idag så hamnar rullande P/E talet på sanslöst låga 8,4. Att ett av Stockholmsbörsens snabbast växande bolag, inte ens värderas som ett tillväxt bolag är helt uppåt väggarna fel. Jag tycker definitivt Aspire Global skall värderas som ett snabb växande tillväxt bolag, precis som det är. Därav skulle ett mer rättvist P/E tal ligga i intervallet 25-30, vilket i sin tur skulle ge en aktiekurs i intervallet 140-170 kr aktien.

Hur man än räknar på caset Aspire Global, så aktien extremt undervärderad, och en mer rättvis värdering på över 70 kr aktien ligger definitivt i korten innan årsskiftet.

För att fakta säkra mina siffror vänligen se länkar.

https://vp231.alertir.com/afw/files/press/mrgreen/201807194772-1.pdf

https://vp231.alertir.com/afw/files/press/mrgreen/201810251908-1.pdf

http://www.aspireglobal.com/wp-content/uploads/2018/08/AGQ218-final-report.pdf

http://www.aspireglobal.com/wp-content/uploads/2018/08/AGQ218-final-report.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?