Post entry

Aspire Globals Q2 den 14 augusti, det stora lyftet?

Då är dagen D snart här för Aspire Global. Nu den 14 augusti synar vi korten för 2a kvartalet. Många frågor skall besvaras. Hur går det med förvärv? Hur många nya partners har tillkommit? Hur är responsen på nya satsningen med Aller media? Första gången ett helt kvartal passerar där sportboken räknas in. Men framför allt, vad hamnar omsättningen och ebitda på? Blir detta det stora lyftet, och början på en mer rättvis värdering av bolaget?

Nu skall korten äntligen synas för spelbolaget Aspire Global som driver 62 onlinecasinon varav 3 med världsledande sportboken från SB Tech, räkna med ordentligt rally både innan och efter då förväntningarna är rekord låga.

För analytikerna som följer bolaget ligger förväntade tillväxten på 16-17%, där ena analytikern Redeye sätter fair value på 42-45 kr. Den andra analytikern Simply Wall Street har fair value på ca 50 kr. Båda analytikerna förväntar sig 16-17% tillväxt under Q2.

När vi tittar på aktiekursen idag och ser att den handlas till det extremt låga nivåerna runt 32-33 kr. Så betyder det att marknaden tror på betydligt lägre tillväxt en 16-17%. Dagens aktiekurs signalerar tillväxt på runt 3 till 5% för bolaget. Aktien handlas ner 25% senaste året, då kursen i augusti 2017 var runt 42 kr.

Ser vi på April siffrorna som Aspire släppte i samband med Q1, så visade de att april var all time high när det kommer till intäkter någonsin för Aspire Global. Bolaget presenterade en tillväxt i april på hela 60% mot föregående år, och 33% över Q1. Vi har därefter haft fotbolls VM under halva juni, och en bra och stabil maj månad för spelbolagen generellt. Detta får mig att spekulera i att Aspire kommer presentera Q2 siffror som är en hel del över 16-17% tillväxt, och definitivt över 3-5% tillväxt som marknaden värderar bolaget idag. Jag har inte hittat något svar på varför marknaden värderar ner Aspire Globals aktiekurs så mycket som idagsläget. 

Tar vi och ser på historiken senaste året, så hittar vi inga negativa nyheter mer än att Aspire Global stängde ner Australien under Q3 2017. Utöver det så har Aspire Global haft ett bra flöde med positiva nyheter. Aspire har även följt sina mål när det kommer till levererande av sportbok och andra samarbetspartners där man kommunicerat lanseringar. Därav är det omöjligt att förstå den rabatterade aktiekursen idag. Notera att aktien är ner 25% på 1 år, vilket för mig är helt obegripligt då aktien definitivt borde handlas högre idag en för 1 års sedan om vi tittar på fakta.

Ser vi på den förväntade ebitda marginal så tror jag den hamnar runt snittet senaste årets kvartal dvs mellan 18-20%. Ebitda marginalen under första kvartalet på 15% förklaras med att en spelare vann över 11 miljoner kronor. Det var enbart på grund av den spelaren som både ebitda resultat och omsättning kom in något lägre än förväntat. Notera att det enbart är spelarnas förluster som hamnar under omsättning för Aspire och inte spelarnas insättningar. Därav hade storspelaren förlorat istället för vunnit hade omsättningen hamnat på runt 200 miljoner och ebitda resultatet på cirka 40 miljoner kronor i Q1. Det är dock detta som är så fascinerande med spelindustrin att även spelare vinner stort med jämna mellan rum. 

Men just nu är skillnaderna helt enkelt för stora mot möjliga utfall i rapporten och aktiekursen. Därav är jag övertygad om att aktien kommer handlas upp en hel del inför Q2 rapporten. Och om Q2 kommer in med runt 30% tillväxt och en ebitda marginal på 18-20% vilket jag tror är fullt möjligt, så skall Aspire definitivt göra det stora lyftet upp över 60 kr.

Här kommer analysen där fair value sätts till ca 50 kr och tillväxten förväntas bli 16%

https://simplywall.st/stocks/se/consumer-services/sto-aspire/aspire-global-shares ;

Här kommer analysen där fair value sätts till 42 kr och tillväxten förväntas bli 17%

https://www.redeye.se/company/aspire-global/580351/aspire-global-favorable-odds-diversified-player#company-navigation

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?