Post entry

Börsen är inte som varuhus

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tog mig en titt på Assa Abloys rapport och tycker att det faktiskt efter många OCH och MEN börjar se bra ut. Ska inte tråka ut med massa siffror, var och en kan ju själv ta en titt. Den soptipp som den så ofta glorifierade Svanberg har lämnat efter sig börjar numera likna något. Jag tror ärligt talat att den här aktien kommer att utvecklas bra. Min tro stärks när jag ser hur aktien handlades idag. När allt annat slaktades skoningslöst stod Assa pall rätt bra. Vill man ha en stark aktie, och det vill man nog i de här tiderna, kan Assa visa sig vara ett riktigt bra val. Vad många dessutom inte tar på allvar är faktum att bolaget inte är särskilt konjunkturkänsligt.

Annars är allt sig likt. Kurserna faller och det är inte många som egentligen vet varför. Man säljer eftersom kurserna faller och eftersom andra säljer. Tänk så lustigt det kan bli. Nyligen skulle en stor varuhuskedja öppna butik här i stan. Det fanns skyltar om invigningsrea i tidningar och på andra ställen. När portarna öppnade, ni skule ha sett det. 100-meters köer i flera dygn. Från morgon till kväll. Folk trängdes i butiken, trampade nästan över varandra och köpte allt till priser som de egentligen inte visste varv billiga. Det räckte att locka dem med ett tiotal utvalda lockvaror och sätta lite röda siffror på prisskyltarna. Det var minsann bråttom att fynda.

När orden REA lyser på börsskärmarna kastar sig alla marknadsaktörer överbord. Till bäst möjligt. Är det inte ganska intressant egentligen? Börsen styrs av rädsla och girighet. Just nu är det räddsla som är den mest påtagliga faktorn. Jag minns någon som sa en gång: When everybody cry then it´s time to buy! Tror det där stämmer. De som kastas ut just nu kommer om bara några veckor köpa samma aktier till andra priser. Men i de flesta fall så handlar ju de inte med egna pengar utan andras. Då är det mycket lättare att sälja till bäst möjligt. Trust me!

På måndag möts vi antagligen av fler REA-skyltar på börsen och vem vet, kanske ännu större massa som rusar mot utgången i panik för att inte köpa billigt. Se då till att inte stå i vägen. Låt dem springa förbi för att i lugn och ro välja bland allt det som lämnats kvar. Vem vet, det kanske blir årets affär ?

Ha en bra helg!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?