Post entry

ASTG | Står inför en rekordartad transformering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börsvärdet vid stängning 28 Juni till kursen 5,5 öre var alltså ca 65.9 miljoner kronor.

Industriföretaget Advanced Stabilized Technologies Group ASTG tillverkar Satelliter för krävande miljöer & Tröghetssensorsystem (IMU)

Båda tjänster har enastående potential och intäkterna för denna typ av orders är väldigt hög och ger därför oundvikligen bolaget en rekordartad uppvärdering när volymerna tar fart. För att ge lite perspektiv tar jag senaste beställningen från deras Satellit-kund i Israel som ett exempel.

Fredag 28 Juni 2019 lades en tilläggsbeställning utav ASTGs kund i Israel. Befintlig order om cirka 4,6 miljoner dollar kommer att uppgå till cirka 6,7 miljoner dollar (cirka 62 miljoner kronor). Det motsvarar cirka 95% av bolagets totala börsvärde! Efter avklarad emission och utdelning av nytillkomna aktier finns idag därmed totalt 1 197 377 721 aktier. Börsvärdet vid stängning 28 Juni till kursen 5,5 öre var alltså ca 65.9 miljoner kronor.

Deras Tröghetssensorsystem (IMU) har goda chanser att slå igenom nu i närtid. Möjligheten öppnades i Juni 2018. I februrari 2019 bekräftades att ASTG förvaltat möjligheten och nu står inför finjusteringar med en konkurrent endast som kvarstår. Detta lämnar oss i ett kritiskt läge med många potentiella scenarion som kan utspela sig.

19 juni 2018

ASTG har nu levererat de prototypenheter som man erhöll en beställning på i februari och som är ett led i kvalificeringen och urvalsprocessen i en volymupphandling av tröghetssensorsystem (IMU) där ASTG deltar. Värdet av de levererade enheterna uppgår till 90,000 kronor.

Upphandlingen omfattar kundanpassade IMU:er till ett värde som vi uppskattar till minst 200 miljoner kronor över en 5-årsperiod, där första serieleverans beräknas ske under 2020. Prototypenheterna kommer nu att genomgå ett antal olika tester, under sommaren och hösten, vilka genomförs av den systemleverantör som står bakom denna upphandling. Upphandlingsprocessen förväntas pågå under större delen av året och resultatet av testerna kommer att ligga till grund för hur beställaren väljer att gå vidare med de fåtal alternativ som kvarstår.

------------------------------------------------------------------------------------------------

2019-02-27

Kunden i volymupphandlingen av IMU:er har meddelat att de känner sig komfortabla med ASTG:s grunddesign vilket innebär att ASTG:s IMU har klarat de kritiska testerna som genomförts i januari 2019. I och med detta har ASTG och kunden förtydligat det fortsatta arbetet i samband med den utvärdering som pågår.

Överenskommelsen konkretiserar ASTG:s fortsatta åtaganden i samband med att ASTG och kunden gemensamt finjusterar gyro-känslighet samt filtrering av sensordata för att på bästa sätt passa kundens applikation.

------------------------------------------------------------------------------------------------

AIMS (ASTGs helägda dotterbolag) Grundades 2005 utav ett antal ingenjörer med ett förflutet inom det militära och elektronisk design. De har framgångsrikt applicerat sina lösningar i ett formell 1 team vilket är en tydlig indikation på att deras teknik är av hög klass.

------------------------------------------------------------------------------------------------

2019-06-14

Styrelsen för ASTG AB (publ) meddelar härmed att Carsten Drachmann denna dag har utsetts till ny VD i ASTG AB. Ulf Sundqvist har därmed entledigats från sitt uppdrag som tf. VD. Styrelsen tackar Ulf Sundqvist för hans tid som tf. VD i bolaget och hans dedikerade arbete med, inte minst, den israeliska affären.

Carsten Drachmann kommer närmast från rollen som Chief Sales & Marketing Officer på Datapath Inc. (global marknadschef) samt VD för Datapath AB. Carsten Drachmann har särskilt ansvarat för den globala försäljningen - innefattande även ASTGs antennsystem med utgångspunkt från London. 

  • Carsten Drachmann är erfaren inom SATCOM och TELECOM och vi är mycket nöjda med rekryteringen. Med Carsten Drachmann vid rodret finns goda möjligheter att lyfta ASTG till helt nya nivåer. Styrelsen har ambitiösa mål för bolaget och vi tror att Carsten Drachmann med hans kunskap av branschen, goda kundkontakter och affärsmässiga kunnande är rätt person för att ta ASTG till nästa steg, säger styrelsens ordförande David Svenn.
  • Carsten Drachmann kommer att bo i London och arbeta i Sverige såväl som i utlandet. Många av ASTGs potentiella kunder finns i utlandet där U.K. är en mycket bra utgångspunkt för att göra affärer på en större marknad. Carsten Drachmanns kunskaper inom global försäljning av Satcom produkter i kombination med ASTGs återförsäljaravtal med Datapath Inc. kommer att skapa goda möjligheter för att accelerera försäljningen av antenner, säger styrelsens ordförande David Svenn.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTG har gått från att vara ett skuldsatt förhoppningsbolag med hög kvalitet på sina produkter men stora svårigheter att ta del av den globala marknaden pga skulder, brist på intäkter och behov av intressenter.

Till att idag genomgå slutskedet av skuldreglering och befinna sig i övergången till att vara en industritillverkare med färdig produkt, riktiga kunder, positivt kassaflöde, tillgång till den globala marknaden via DataPath och Carsten Drachmann. Av testerna som realiserades juni 2018 och senare godkändes och finjusteras sedan februari 2019, ser vi i snart ett besked. Blir det som vi tror och hoppas så tar ASTG in 200-800 miljoner kronor under 5 år. Utöver det har vi Satelliterna som för varje ny kund i proportion till Israel-kunden ökar kassaflödet med en summa motsvarande dagens börsvärde.

------------------------------------------------------------------------------------------------

I denna analys överlåter jag äran att spekulera kring kommande burnrate och p/e tal för att fastslå en rimlig kurs men jag kan garantera att det är många 100 % högre än vad vi har i nuläget. Denna kurs är passande åt vad ASTG var förr, ett skuldsatt förhoppningsbolag med svårigheter att komma åt marknaden. Men efter denna transformation vi genomgår är det historia. För att försäkra sig om att ta del av vinst är det bästa att köpa in sig före uppvärdering sker. Vid nästa pm angående DataPath-avtalet, om vi utgår från att det påvisar positivt utfall, skulle medföra ett börsvärde på minst 200 miljoner kr (som är minimum av intäkten för dealen, 200-800 miljoner.)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Börsvärdet vid stängning 28 Juni till kursen 5,5 öre var alltså ca 65.9 miljoner kronor.

En ökning från 65.9 till 200 milj börsvärde ger en kurs på ca 0.170 kr med antal aktier efter emission beräknat.

Jag anser att detta sker i närtid, under Q3 2019, efter vi får svar från DataPath-avtalet.

Vi kommer förmodligen ligga högre än 200 miljoner börsvärde i nära anslutning till pm om att avtal går igenom, men vinsthämtningar inräknat är en rimlig kurs 0.170 eller högre.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?