Post entry

Astrazeneca rapporter positivt utfall från Jupiter-studien

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterades resultat från bolagets omdiskuterade Jupiter-studie på American Heart Association, som vi lyfte fram i fredagens Trends, där patienter med förhöjda nivåer av hsCRP behandlats med bolagets statin Crestor. Data visar på tydligt sänkt risk för hjärt- och kärlsjukdommar för den behandlade gruppen jämfört med de som istället fick placebo. Det uppseendeväckande med denna studie är att den inte riktat in sig mot den sedvanliga riskgrupp som behandlas med statiner utan mot just denna grupp med förhöjda nivåer av hsCRP. Astrazeneca rapporterar att de kommer söka ett myndighetsgodkännande för utökad användning av Crestor för denna patientgrupp under första halvåret 2009.

En sak är säker att studien kommer vara veckans och kanske årets mest omdiskuterade inom läkemedelssektorn. Några länkar nedan från dagens offentliggörande.

http://content.nejm.org/cgi/content/full/NEJMoa0807646

http://www.astrazeneca.com/pressrelease/5412.aspx

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a0G87RkkYyJs&refer=home

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?