Post entry

Encyclopedia bio/farmacologico

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Till att börja med skall jag dock understryka att detta är ett oerhört subjektivt inlägg med tankar om hur jag misstänker att marknaden rör sig inom den närmaste framtiden.
Jag spekulerar endast inom bio/farmakologiområdet och de företag som har störst potential.

AlphaHelix [3,40 kr] Ett intressant bolag med stora potentialer. Aktien har stigit över 40% på en månad och det är få indikationer på att stegringen har avstannat. Jag vill rekommendera köp, men är lite rädd för att aktien har stigit för hastigt, så min rekommendation blir "endast" behåll.

AstraZeneca [333,00 kr] En av Sveriges stöttepelare i ekonomin och världsledande inom många av de områden de figurerar i. Den senaste månaden har Astra tappat drygt 5% och handlas nu för 333 kr. Astra har några oerhört intressanta projekt i sin pipeline som fått godkännande under året, vilket definitivt kommer att öka vinsten rejält. Crestor (statiner - sänker kolesterol i.e. motverkar hjärt/kärlsjukdommar) har börjat ta stora marknadsandelar. Dagens pris på AstraZeneca är ett kap! Här finns det stora potentialer, både kortsiktigt och lånsiktigt. Min rekommendation är köp!!!

BioGaia [65,50 kr]
Ett oerhört intressant bolag inom probiotika. De har inte bara lyckats gå med en skaplig vinst detta år utan har även tagit stora marknadsandelar, etablerat sig inom nya marknader och expanderat redan existerande.
Dagens kurs (efter Q2 rapporten igår) betraktar som låg och speciellt när bolaget så uppenbart presterar. Jag rekommenderar köp.

BioInvent International [26,40 kr]
Ett intressant företag som utvecklar antikroppsläkemedel. Forskningsportföljen innehåller läkemedelskandidater för behandling av trombos, åderförkalkning samt cancer. Just nu har de många projekt i olika kliniska utvecklingsfaser, men det ser lovande ut. För tillfället är det behåll som gäller, men för den som investerar långsiktigt så kan detta vara en bra kurs att köpa in sig på.

Biolin Scientific [7,50 kr]
Ett företag som inte har fått så stor uppmärksamhet, men som är väl värt att titta en extra gång på. Biolin Scientific erbjuder analysinstrument för analys av gränssnitt och material på nanoteknologisk nivå. Kunderna är främst forskare inom akademisk forskning, forskningsinstitut och i den industriella sektorn.
Aktien har gått upp ~8% den senaste månaden, men här finns det mycket kvar att hämta. Det finns risk att aktien dubblas eller till och med tredubblas över en period på ett år. Men, som med alla "dubblare" finns risken att allt går åt hel**te. Till dagens pris är det en köprekommendation som gäller.

Meda [59,50 kr]
Ett högintressant bolag som även presterat bra detta år. Med en ökning på ~10% den senaste månaden (dock skedde ½ av detta nu under de senaste dagarna). Dess områden är är hjärta/kärl, dermatologi, astma/allergi, smärta/inflammation och mage/tarm. Även här kommer en köprekommendation. Företaget har mycket kvar att ge innan det är fullt värderat.

Orexo [37,50 kr] Är ytterligare ett läkemedelsbolag som har en mängd produkter i kliniska faser. Det fanns stora förhoppningar att aktien skulle stiga under sommaren, men på något sätt kom det av sig. Jag ser ingen vinst i att ha denna aktie i portföljen för närvarande, men om du sitter på den så behåll för framtiden.

Probi [36,50 kr]
Gick tyvärr förlorande ur probiotikastriden mot BioGaia. Dock bör man säga att företaget är betydligt mindre och har därmed svårare att gå med större vinst. De har intressanta produkter på marknaden och framtiden ser ljus ut. Aktien har tappat ~5% den senaste månaden och tyvärr misstänker jag att den kommer att tappa mer framöver. Det är inte lätt att stå i BioGaia's skugga. Rekommendationen blir tyvärr sälj för kortsiktiga, men håll kvar i dem om ni är långsiktiga investerare.

Vitrolife [27,20 kr]
En aktie som inte har fått mycket utrymme under sommaren är Vitrolife. Företaget gå med vinst och har en gedigen styrelse.
Bolaget är internationellt verksam inom bioteknologiområdet och arbetar med att utveckla, tillverka och sälja produkter och system för preparation, odling och förvaring av mänskliga celler, vävnader och organ. Det är ett område som kommer att få större utrymme framöver och jag räknar med att det kommer lyfta kursen. Till dagens pris rekommenderar jag köp .

Slutsats till er som har pengar att investera Det finns stor potential att, till dagens kurser, göra investeringar inom bio-/farma-sectorn. Dock bör det tilläggas att allt kan vända över natten, både till det positiva, men även till det negativa.

Better Safe than Sorry: AstraZeneca, BioGaia eller Meda
I'll take my chanses: Vitrolife
Get Rich or Die trying: AlphaHelix, Biolin Scientific

Och till alla er som kommer att kommentera - ja, jag vet att det finns andra biotech/bigpharma där ute, men jag valde dessa 9 för jag tycker de är intressanta och har potential.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?