Post entry

Tid att binda bolånen, enligt Nordea "Nu vänder det"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som jag skrev i bloggen den 12/7, refererade jag till "Tre faktorer på att vi sett botter", som borde indikera signal för att vi sett botten, och nu börjar klättringen upp igen.

Somliga menar också på att exportraset nu bromsar in, vilket jag vill mena att det gjort för någon/några månader sedan.

Bolidens VD uttalade sig häromdagen att "Vi lever på Kina", och flera i deras bransch, och deras senaste BNP siffror visar sitt tydliga språk +14 %!! Det är siffror som det tål att tänkas över.. Jösses!

Konsekvensen av detta, blir att räntan går upp, inget tvivel om det, så det kanske inte är så tokigt att passa på att binda bolånen nu/snart, ränteuppgången kan komma SNABBT!

Oljepriset faller tillbaka..

Vidare kan man också konstatera att flera indextunga aktier är på väg mot årshögsta, fast många har också varit nere och nosat på extremt låga nivåer. Detta bör leda till att vi ny lyfter städnivåerna ganska rejält.

Dagens roligaste nyhet, enligt min mening, var rapporten från Assa Abloy, som fick analytikerna att sätta kaffet i fel hals. :o) Skoj!

Spännade läsning väntar i rapporten från AstraZeneca som kommer imorgon den 30/7 kl. 12.00 svedalatid. De har inte heller långt till årshögsta på 360, vilken kanske bör kunna nås, med positiva inslag i rapporten. Fast frågan är hur mycket som redan är inräknat i kursen.. Hmmm.. alltid dessa funderingar..

Vinst/aktier (v/a) samma tid förra året var USD 1,25, och analytikerna räknar med USD 1,43 för Q2 2009, låt oss leka med tanken på USD 1,55

Nåväl tiden må utvisa..

Lev väl!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?