Post entry

Åtgärdsplan efter lanserings-feedback

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vår lansering av nya Aktiebloggen och nya Aktieguiden har gett en flodvåg av feedback till redaktionen. Här kommer vår åtgärdsplan för att korrigera och förbättra.

Sedan lanseringen av våra sektioner i fredags, Aktiebloggen och Aktieguiden, så har vi fått ta emot både ris och ros. Mest ris om vi ska vara ärliga. Det känns ju sådär eftersom vårt syfte givetvis varit att förbättra sajten, inte tvärtom. Däremot är vi väldigt tacksamma för all negativ kritik eftersom det visar att vi har väldigt engagerade läsare men framför allt att vi vet vad vi ska förbättra – både direkt och på sikt.

Vi har gjort ett försök att bena ut all feed-back för att hantera den. Nedan ser ni utdrag av det mesta av den negativa kritiken (vi har fått positiv också men lägger vi åt sidan nu). Direkt efter varje synpunkt försöker vi ge ett svar på hur vi planerar att förändra.

Ett grundläggande orsak dock till förändringen, vilket kanske inte helt gått fram, är att vi är tvungna att byta plattform för sajten. En plattform kan jämställas med vilken maskin som helst. Blir maskinen tillräckligt gammal är det helt enkelt inte möjligt och ekonomiskt klart ofördelaktigt att reparera och försöka förbättra den gamla, jämfört med att köpa en ny. För att kunna göra förbättringar på sajten, om än endast små förändringar, så har vi kommit till den tidpunkt att vi inte längre hade något val. En lika viktig anledning till bytet är vår ambition att bygga en sajt för aktierelaterad information som överträffar det mesta. Vi har en gedigen och spännande plan för nya funktioner som vi tror kommer bli mycket uppskattade. En ny plattform är en förutsättning för det.

Läsarfeed-back och vår respons

Synpunkt 1, Gråfältet till höger och vänster (marginalen) är för ljust. Gör mörkare. Svar: Vad gäller sajtens färger och textens färger så är givetvis det något som vi är lyhörda för att ändra framöver. Vi har haft en testgrupp internt som tittat på den biten innan lansering. En variant för framtiden är att vi skapar en större användargrupp som involverar fler community-medlemmar där just denna fråga diskuteras och ändras. I det korta perspektivet kommer vi dock prioritera funktionsrelaterad-feedback och lösningar (se nedan).

Synpunkt 2, Jobbigt med blå färg på länkar. Därutöver skarpa färger och kontraster vilket gör det ansträngande för ögat. Svar: Se svar synpunkt 1.

Synpunkt 3, För liten text-storlek. Svar: Det här är en enkel ändring som vi genast tagit tag i. Vi har nu på morgonen ändrat fontstorleken från 11 till 13.

Synpunkt 4, Rörigt jämfört med tidigare som var renare. För mkt info på bloggsidan och irrelevant info. Svar: Det här är feedback som vi också tar till oss direkt. Vi har nu på morgonen flyttat upp bloggrelaterad info i högerspalterna och tagit bort ”nyheter”.

Synpunkt 5, Svårt att hitta hur man ska kommentera huvudblogg eller annans kommentar. Krångligt. Svar: Även detta är feedback som vi tar till oss direkt. Vi kommer de närmaste dagarna utvärdera olika sätt att ändra kommentar-funktionen för att underlätta att kommenterar och också göra det mer överskådligt. Feedback kring just kommentarfunktionaliteten är det som vi kommer att prioritera högst så att ni användare blir nöjda. Att vår nya kommentar-funktion inte är standard visste vi ju om, men vi hade trott att fördelarna med denna skulle överväga nackdelarna. Här får vi som sagt nog tänka om. Ha överseende.

Synpunkt 6, Kan inte läsa bloggen längre när man ska skriva kommentarer.
Svar: Åtgärdat.

Synpunkt 7, Kommentarerna kommer ej i kronologisk ordning längre, vilket gör det svårt att hitta nya kommentarer. Oöverskådligt. Svar: Åtgärdat.

Synpunkt 8, Kommentarerna kommer inte längst ned i bloggen längre, vilket är icke-standard. Och man ser inte hur många kommentarer som skrivits längst ned efter texten, utan endast högst upp i kommentarflik.
Svar: Åtgärdat.

Synpunkt 9, För mycket nytt på en gång. Svar: Ja, vi håller med om det. Men den här gången var vi så illa tvungna främst av tekniska skäl. Men vår ambition var också att visa er att detta är en nysatsning som också kommer att generera bättre funktioner idag och på sikt. Att förändra lite i taget är dock den plan vi har för framtida lanseringar/förbättringar.

Synpunkt 10, Inloggningen har blivit krångligare. Svar: Även det håller vi med om. Som det är nu så kör vi två plattformar (maskiner) samtidigt för att göra en någorlunda smidig övergång. Framemot hösten bör vi ha gått över helt till den nya ”maskinen” och då kommer också inloggningen bli mycket enklare. Att logga in med e-post-adress är dock något vi kommer fortsätta med. Det är standard på allt fler sajter.

Synpunkt 11, För mycket reklam. Svar: Ja, reklam är trist ibland. Samtidigt är det en viktig del av vårt levebröd. Det hoppas vi att ni förstår. Reklamen har dock inte tagit mer plats i den nya plattformen än tidigare. Kanske upplevs reklamplatsen högst upp som större, men det beror nog på att vi har gjort hela sajtens ”huvud” större och luftigare och navigationen tydligare.

De närmaste dagarna kommer vi alltså att göra förändringar som respons på ovan feedback. Vi återkommer om dessa förändringar.

Mvh Urban Ekelund och resten av redaktionen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?