Post entry

150% kumulativ Tillväxt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kvartalsredogörelse 01.01.2011 - 30.09.2011 - Omsättning 566,3 Mkr (227)ökning med ca 150 %. - Koncernens rörelseresultat uppgick 4 786 tkr (1 782),ökning med ca 170 %.

Bokslut 20 Februari (Au holding

Roligt att bolaget har fått in en ny större ägare 6,05% vilket bolaget inte har haft på många år. Jag tror iofs att vi kan få se stora variationer på ägarlistan under det kommande året då investerare luktar sig till en bra investering. Bolaget är inget förhoppningsbolag längre utan man levererar rapport efter rapport med bättre och bättre kumulativt resultat. vilket gör bolaget exceptionellt.

Au holding värderas 25Mkr (0,17kr)

Det går väl inte många förbi de senaste veckornas händelser när det gäller mineralaktier och de som går på dessa minor kommer för all framtid ge rådet att "investera aldrig i guld" det slutar alltid olyckligt.och då tänker jag första På Lappland Goldminers, Mineral invest och Naur.Tyvärr är det väl inte riktigt så enkelt. Dessa 3 Bolags verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning,
Vilket har en initialt hög finansierings kostnad Medans Au holding är verksam i den senare del av förädlingskedjan, Där du inte har samma behov av finansiering. dvs smältning, raffinering samt återvinning och försäljning av tjänster och färdiga produkter. Jag vill på inget sätt säga att de bolag som ligger i det första steget av förädlingskedjan är någon dålig investering efter säkrad finansiering utan rekomenderar de varmt så fort finansieringen är avklarad.

En investering Au Holding anser jag vara långsiktig men med mindre risk än de 3 nämda mineralbolag. Man har desutom en akttraktiv hävstång i Guldeprisets utveckling utan att spekulera i Guldets uppgång som nedgång då Au holding strävar efter att vara neutral mot guldpriset men däremot gynnas av folks medvetenhet om guldets värde.

Det här sa VD:n april 2009

Det höga guldpriset gör att smycken som köpts för några år sedan av privatpersoner blivit en bra affär, och många passar nu på att sälja dem till pantbanker, butiker eller andra aktörer. Det senaste året har en tydlig ökning av mängden sk. skrotguld på marknaden noterats i Sverige. Alldental är en av de större aktörerna i Sverige inom detta segment, och har under det senaste året tagit ytterligare marknadsandelar. Marginalerna i denna hantering är procentuellt sett små, då det till stor del handlar om handel med rena metaller. Men marginalerna inom denna verksamhetsdel i AU Holding har ökat under året, och tillför bolaget guld till ett bättre pris än marknaden kan erbjuda. Denna hantering väntas bli en allt viktigare del av bolagets verksamhet.

Au holding
**Kvartalsredogörelse för perioden 01.01.2011 - 30.09.2011

- Omsättningen för perioden uppgick till 566,3 Mkr (227) vilket motsvarar en ökning med ca 150 %.
- Koncernens rörelseresultat uppgick till 4 786 tkr (1 782), en ökning med ca 170 %.
- Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 4 562 tkr.**

Det är tex endast Boliden och Au holding som har tillstånd att prägla sina egna Guldtackor i sverige

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?