Post entry

Förväntad tillväxt på över 30% i år och P/E 6

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Avega _x_Lägst värderad av alla IT-konsulterna (p/e 6 kassajusterat) _x_Mycket låg persoms. och lyckas rekrytera till skillnad från konkurrenterna _x_Nischat specialistbolag som aldrig visat förlust, inte ens under de blodiga åren 2001 och 2002! _x_6% direktavkastning

Det snackas om att i princip alla bolag är uppköpskandidater i dagsläget, det må så vara, men var råder den största M&A-aktiviteten? Jo, i konsultsektorn.

De lite större konsulterna måste själva köpa mindre konsulter för att minska risken att bli uppköpta själva. HiQ meddelar idag att de köper finska TSG test, ett bolag som är starkt inom kvalitetssäkring, omsätter ca 30 msek med god lönsamhet. Prislappen blev ca 55 msek vilket innebär en p/s värdering på 1.83.

Avega är också nischade, starka inom kvalitetssäkring och hade tom. högre marginaler än Hiq i senaste kvartalet, (man köper ju sällan ett bolag med svagare marginaler). Avega hade en oms. på 190 msek, med p/s 1.83 har vi då ett värde på 348 msek. Kan tilläggas att mcap i dagsläget uppgår till 180 msek vilket då skulle innebära en uppsida på 93%, med en riktkurs på 33 kr/aktie vid eventuellt bud.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?