Post entry

Azelio - första handelsdag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Azelio is a Swedish company in the game of changing the future of solar energy. Already specialized and a leading supplier of Stirling engine-based renewable energy solution.

Dåligt börsklimat och några gamla trötta aktieägare?

Jag kommer att göra en större uppdatering under nästa vecka, men Azelio har redan kommit väldigt långt, och handlas nu nära kassan.

Med 43 miljoner aktier så värderas bolaget just nu under 600 miljoner kr, man har sedan start tagit in runt 1,35 miljarder och man har tagit in runt 450 miljoner kr under de senaste 6 månaderna till en kurs runt 19 kr i snitt.

Man borde ha runt 500 miljoner i kassan just nu och jämför man det med vart bolaget nu handlas runt 600 miljoner så borde bolaget kunna ha en rejäl uppsida. Jämför man vart man är mot aktien Ripasso så känns det galet att Azelio värderas under Ripasso's kurs.

Jag tror att man låtit kursen droppat för att kunna komma över några aktier till, bolaget har en bra plan tillsammans med Mazen som själva har investerat i bolaget kommer att tillsammans med Azelio under Q1 sätta upp en större pilotpark samt utöka denna vid senare skede.

Jag tror att en deal med Marocko är oundviklig i detta skede och den affären kan betyda en mångmiljard affär för Azelio under 2020. Mazen representerar marknadsmöjligheter på 100 miljarder kr från idag och till 2030, och efter att dom blev samarbetspartners samt investerare i Azelio så är det inte så svårt att klura ut att något händer där.

Jag vet att man även för långtgående diskutioner med Kina och Saudi, där en Kina order kan bli värd runt 400 miljoner kr, det är inte för inte som bland annat Kent Janér med flera har investerat stora summor i bolaget på senare tid..

Azelio har för övrigt fått förfrågan från 44 olika länder, och har fått flera bäst i klassen priser för deras teknologi.

Kursen just nu på 14.30kr vilket borde vara ett rejält köpläge, man skulle kunna spekulera i att alla de som gått in med flera hundra miljoner kr under de senaste månaderna kommer antas att kunna köpa upp kursen härifrån då det nu är 35% rabatt på de endast 30 miljoner kr omsatta för dagen, när omsättningen går ner så borde man sakta köpa upp den härifrån. Azelio tecknade även med Pareto ett stabiliseringspaket för kursen som gäller de första 30 dagarna, så eventuellt så kan pareto köpa en del aktier varje dag nu. Jag räknar med att Azelio kommer att få flera orders nästa år, och med tanke på alla de större aktieägarna så tror jag att det kommer bli lönsamt om inte allt för länge.

Jag gissar att kursen kommer gå upp mot 20 kr igenom inom 2 veckor och sen fortsätta upp i januari när "pilot"anläggningen börjar att få mer publicitet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?