Post entry

Ur fas!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu hänger jag inte med, Alltele höjer prognos och Bahnhof sänker prognos.

Nu är jag inte obstinat kring hur aktier värderad, det är ju trots allt så man tjänar pengar, dvs att man identifierar möjligheter på kort och lång sikt innan övriga marknaden.

Men jag har en öppen fråga till er andra, jag förstår inte själv nämligen.

Bahnhof sänkte sin prognos med 15 Mkr men höjde vinster och gick ner ca 10% efter rapport.

Alltele höjde prognosen och lanserade en mindre vinst än väntet (Obs Alltele har INTE sänkt sin vinstprognos) och gick ner ca 25% efter rapport.

Två olika vägar men ändå så straffade marknaden företagen rätt bra efter rapport.

Jag har varit skeptisk mot Alltele men sedan jag såg Ola på webb-tv så fick jag ett bra förtroende kring hans väg för tillväxt och dess hantering för korsförsäljning, köpte några tusen innan rapport och blev straffad.. Bahnhof`s Jan e inte som Ola men även han har lanserat en fungerande väg för tillväxt. Även här blev jag straffad och här ligger jag tyngre sedan ett år tillbaka.

Men det grundläggande problemet är marknadens skeptiska inställning mot mindre operatörer, för min del tror jag på mindre operatörer, jag är alldeles för medveten över hur de större bolagen behandlar sina kunder och jag vet hur måna de är om att hålla sina marginaler uppe, dvs de behöver inte köpa sin kunder och det finns utrymme för nischade företag.

Mitt mantra är ju annars mitt älskade Phonera, sitter nu och letar pengar, måste köpa mer inför Q3 rapport ;). Ett lönsamt tillväxtbolag med p/e tal 5!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?