Post entry

Beowulf Mining – Beslut om Kallak väntas presenteras på torsdag, aktiekursen på väg upp ordentligt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Beowulf Mining har väntat länge på ett beslut om att få beviljat bearbetningskoncession (brytningstillstånd) för Kallak. Bolaget äger rättigheterna till Kallak som är Europas största kartlagda och obearbetade järnmalmsfyndighet. Allt på att ett regeringsbeslut kommer presenteras nu på torsdag den 20 juni 2019.

Mycket talar för ett positivt beslut som kan skapa mängder av jobbtillfällen i Jokkmokks kommun och inbringa miljarder i skatteintäkter framöver. Kan även rekommendera tidigare sammanställning om Beowulf Mining:

https://www.redeye.se/arena/posts/beowulf-mining-beslut-om-kallak-vaentas-innan-sommaren-chans-till-stor-uppgaang-kommande-tiden

I mitten av april gick bolaget ut med information om att de har haft en dialog med Sveriges regering och att ärendet blivit prioriterat. Beowulf Mining räknar därmed med ett beslut innan sommaren, vilket nyligen förtydligades.

I helgen gick självaste generalsekreteraren för Naturskyddsföreningen, Karin Lexén ut och twittrade om att ett beslut väntas presenteras nu på torsdag. Har svårt att se att en person i hennes ställning skulle sprida denna information om det inte fanns någon substans i uttalandet. 

I inlägget taggar hon tunga namn som näringsministern Ibrahim Baylan och miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Under OECD konferensen i förra veckan uttalade sig även Nils-Olav som är ordförande för Centerpartiet i Norrbotten som har ansvar för regional utveckling att ett beslut nu är mycket nära:

"I agree very much to you about legislation and the lack of transparency in the regulations. We have an example now that we have an iron ore mine, a project that is called Kallak, we are waiting maybe today or next thursday to get a decision from the government" 

Kallak kan bli nästa stora svenska grovprojekt

Att LKAB.s malm börjar sina har framkommit i media vid flera tillfällen. Järnmalmen i Kiruna beräknas ta slut redan år 2035 och bolaget letar nu efter nya tillgångar framförallt i norra Sverige. LKAB står för hela 90 procent av malmexporten inom EU. Beowulf Mining bör sitta i en mycket gynnsam position med sina enorma tillgångar i norra Sverige. Ett partnerskap med statliga LKAB framöver känns därför inte främmande. Järmalmspriset är dessutom inne i en mycket stark uppåtgående trend och passerade förra veckan den kritiska nivån på 100 USD per ton. 

Aktiekursen är på väg upp och det finns goda möjligheter att vi ser kraftiga uppgång i aktien under veckan.

Disclaimer:

Är själv aktieägare i Beowulf Mining. All aktiehandel medför en risk. Beslut sker helt på eget ansvar. Det finns en risk att man inte får tillbaka investerat kapital. Gör alltid din egen analys.

https://www.regeringen.se/sveriges-regering/miljodepartementet/isabella-lovin/

https://www.youtube.com/watch?v=l_O6I2eW4vw&app=desktop

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/lkab-malmen-tar-slut-snabbare-an-planerat

https://www.centerpartiet.se/lokal/norrbotten/startsida/kontakta-oss/nils-olov-lindfors

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/04/15/beowulf-mining-spar-regeringsbeslut-kallak-fore-sommaren.html

https://kvikkjokk.nu/kunskap-krossar-gruvlobbyns-argument/

https://www.metalbulletin.com/Article/3872536/IRON-ORE-DAILY-Prices-steady-despite-Trumps-tariff-threat.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?