Post entry

Henk's portfölj

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att Sigge och Silicon valley presenterat sina portföljer tänkte jag göra detsamma. Min portfölj har hittils haft ett tungt år 2008, efter ett par kanonår där jag bl.a. prickat in SSAB, Nordnet, Swedol och framför allt Borg. Totalt ligger jag back cirka 20% back i förhållande till mitt eget ATH. Främsta orsaken är Borg där jag började tanka allderless för tidigt, på kurser mellan 100 och 113. Slog därför till rätt hårt när Borg fortsatte ner till 65. Dessutom har Swedol tappat cirka 25% från ATH, vilket inte heller det har förbättrat läget. Nu till portföljen, %=andel av portföljen:

Uniflex (71%): Överlägset största innehavet är naturligtvis Uniflex, bästa risk/reward bolaget som jag har hittat på börsen just nu. Lätt att förstå verksamheten och en "cash generating buisness" som VD'n brukar säga. Jag ser inte vad som kan gå fel under resten av det här året. Enda orosmålet är att det bara verkar vara undertecknad som ser potentialen, i övrigt är aktien helt död på alla chatsidor. Min strategi är i dagsläget att ligga kvar länge och plocka utdelningar, samtidigt som styrelsen fortsätter med återköp. Jag skulle vilja se den analys som inte landar på minst 15 kronor i år, skicka den gärna till mig. Själv landar jag på minst 17 kronor med potential för mer.

Björn Borg (10%): 2008 blir ett mellanår. Både Norge och Danmark var lite oroande då de visade en svag tilväxt. Mycket hänger på att Holland kan fortsätta visa fina tillväxttal under året, med stöd från Sverige. En större kostnadsmassa drar ner vinsttillväxten som jag tror kan landa på 4:75. Vilket ger p/e-tal 14 + en rejäl kassa. Jag ser inte några direkta triggers på kort sikt, men kan tänka mig att öka innehavet om/när de nya marknaderna tar fart.

Swedol (7%): Rapporten var en besvikelse trots att en stor orsak var engångskostnader. Det hjälper likson inte då företaget sedan tidigare är högt värderat. Jag räknar med en VPA på 2:75 för i år, vilket ger ett p/e-tal på 14,5. D.v.s p/e-talet har kommit ner betänkligt sedan ett halvår tillbaka (då var p/talet över 20), men det räcker inte. Jag har sålt en stor del för att investera i Uniflex som har en betydligt mer attraktiv värdering och vinsttillväxt i det korta perspektivet (12 månader).

PA Resources (6%): Jag tycker det är svårt att räkna på oljebolagen. Dock hade jag en marknadstro då jag investerade i PA att oljan kommer att bli en bristvara. Världen kommer att få leva med energibrist i framtiden, för energi går ju som bekant inte att tillverka mer av. Samtidigt känns det lite bättre att tanka bilen när man sitter på ett gäng oljeaktier, som stiger med oljepriset.

Betsson (5%): Mycket spartansk egen analys, tittade väldigt snabbt på p/e-talet i förhållande till tillväxten och såg att det såg bra ut, samtidigt som jag blev inspirerad av Sigge. Även detta är ju en rörelse som genererar ett gott kassaflöde som snabbt kommer aktieägarna till del. Det gillar jag. Den politiska risken finns ju där och del får man leva med.

Tele5 (1%): Big misstake. Tyckte att det såg billigt ut när aktien stog i 22:-. Det var den inte :(. Här har jag förlorat en hel del och sålt av en stor del på vägen ner, men som Sigge brukar skriva har man mer rätt en fel så går det bra i längden.

Som ni ser är utfallet av portföljen nu helt i händerna på vad som händer i Uniflex. Aktien har gått från 95 till 115 + en utdelning 5 kr,
under de senaste 2 månaderna. Skulle inte bli förvånad om aktien fortsätter upp mot 130 innan nästa rapport. Räknar kallt med en kurs på 170 kr innan året är slut, den som lever får se. That's all folks.

/Henk

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?