Post entry

Mina placeringar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det här var ju tråkigt kanske man kan säga om mina placeringar nu... Buffett säger ju "Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful" men annars så känns det rätt meningslöst att ens räkna på aktier nu när skuldoron ligger som en våt filt.

Osäkerheten kommer säkert att ligga kvar ett bra tag och man blir verkligt trött på alla inkompenta och korrumperade politiker och girigt bankfolk som ställt till detta.

Jag är normalt obotlig optimist men kan inte se att det finns andra
lösningar än antingen kraftiga besparingar eller trycka ännu mer pengar, det troliga att det blir bägge delarna med stor risk för stagflation. Man får hoppas att asien läs främst Kina kan motverka en del förstås.
Läget försvåras av den gemensamma euron och jag är stolt att ha röstat nej till eländet för Sveriges del. I många länder har folket inte ens gett möjlighet att rösta i frågan. Det ska bli intressant att se hur detta med euron slutar och det är bara att hoppas att de värsta domedagsprofeterna inte får rätt...

Jag siktar nu i mina placeringar främst på konjunkturokänsliga aktier med bra direktavkastning som t.ex Betsson och Balder preferens. Visst lite tråkigt men i nuvarande läge känns det som att pinka i motvind att försöka vara offensiv.

Intressant anförande av Betssons nye vd på Redeyes seminarium:
http://www.redeye.se/webcast/betsson-time-seminarium-2011

Swebank kom nu med en rek på Balder där riktkursen anges till 35 SEK och skriver att risken är låg med nära hälften i bostäder. Samtidigt är just Swedbank överlägset största säljare idag hehe Har vi sett det förut.... en lämpligt kommande köprek "råkar" sammanfalla med att en större post ska ut..;-) Inte för att det är något fel på reken men sammanträffandet är för ofta för att vara en slump.... och det gäller de flesta mäklarhus...

Ibland blir det rätt och ibland fel och fel har min placering i Northland hittills varit. Jag har bara en mindre post kvar i nuvarnde macroläge och avvaktar att finansieringsfrågan ska lösas. Det gör den säkert och kan ge ett uppställ och då får jag ta ställning till hur jag ska göra med innehavet. Men det är som sagt ett mindre innehav nu och stör inte nattsömnen....

Min gamla favoritbranchen kläder verkar helt iskall och jag har inga i portföljen. Man verkar pressas av både ökad konkurrens, högre inköpskostnader och minskad konsumtion. Jag minns den gamla goda tiden när man intervjuade personal och kunder i klädbutikerna på bästa Lynchmanér för att se att man låg rätt i klädaktierna hehe men nu är det bara tråkig macro som styr i dagsläget...

Jag prioriterar alltså mer defensiva placeringar nu vilket också gör att jag kan släppa lite på aktiebevakningen och ägnar mig istället mer åt att göra av med pengar....Som min gode vän Sigge Portfölj brukar säga varför ska man vara snål och gniden det spelar väl ingen roll om man har en eller annan miljon mindre när man dör...;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?