Post entry

Biogaia - många fördelar -100% kvalitet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Fler och fler upptäcker Biogaia. Det är bra men det är inte för sent att hoppa på tåget. I dagsläget har aktien en hög värdering (sett till p/e) och den drabbas även negativt av den starka kronan. Trots detta är det fortsatt köpläge.

Jag tror liksom Börsveckan tidigare i veckan att de snabbt kommer komma ikapp värderingen inte minst för att de är helt nya på de flesta marknaderna. De gör seriösa kliniska studier och riktar sin marknadsföring mot hälso-och sjukvårdspersonal (läkare och apotekare). I och med att de satsar mer och mer på att bygga sitt eget varumärke kommer de att bli starkare för varje år. Fördelen med att sälja OTC-produkter med eget varumärke är att de inte drabbas av patentutgångar eller att myndigheterna begränsar användningen. Här jämför jag givetvis med AstraZeneca, som dels har kommande patentutgångar samt kommer ha svårt att lansera nya receptbelagda läkemedel. De flesta länder har idag fokus på kostnadsbesparingar vilket innebär att man tvingar läkarna att förskriva generika.

Biogaia har produkter som känns "naturliga" för slutkonsumenterna.

Bolaget är dessutom inte cykliskt vilket kan vara bra för nattsömnen.

Deras produkter skulle kunna minska användningen av antibiotika vilket är oerhört angeläget eftersom antibiotikaresistens är ett reellt hot mot mänskligheten.

De har en del samarbeten som börjar ge resultat (Nestlé).

Uppköpskandidat? Javisst. Se vad VA skrev idag http://www.va.se/nyheter/2011/03/08/marknaden-bubblar-over-av-rykten/

Biogaia har dessutom färdiga produkter som säljer. Jag förespråkar även Medivir men där är risken betydligt högre eftersom det finns en risk att det inte blir någon färdig produkt av deras Hepatit kandidat.

Vad tror ni andra på detta forum?

/ Analyze Moore

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?