Post entry

Biogaia på export

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Enligt mäklarstatistik för senaste månaden har det varit ett massivt flöde av Biogaia aktier från svenska mäklarfirmor och dess förmodade svenska kunder till de internationella mäklarfirmorna och dess förmodade icke svenska kunder. Varför det? Vad ser utlänningarna som inte vi ser här på hemmaplan - eller är det tvärtom de utländska aktörerna som köper i blindo?

Morgan Stanley köper på ett diskret sätt utan att höja kursen, dagligen en mindre mängd Biogaiaaktier i storleksordningen 2-10 K Biogaiaaktier. Totalt hittills i januari rör det sig om netto ca 100 000 aktier. Deutche Bank skuggar men här rör det sig om mindre volymer och lägre frekvens, netto totalt ca 20 000 aktier. På säljsidan dominerar Avanza stort men även nätkollegan Nordnet nettosäljer liksom Swedbank, HQ bank mfl.svenska mäklarhus.

Man kan tolka handeln som ett tecken på att det internationella kapitalet lurar skjortan av svenska småsparare!

Eller är det kanske så att många är nöjda med Biogaias kursdubbleringen förra året och nu satsar på andra biotech aktier som ännu inte upplevt samma trevliga utveckling : Karo, Bioinvent, Epicept etc.

Oavsett vilket är det roligt att utländska bankerna fått upp ögonen för Biogaia. Dock synd om säljarna ifall de inte inser vilket guldägg dom sitter (satt) på.

Den Danske Bank har nu släppt en gedigen analys (daterad Augusti 09) av Biogaia som finns att hitta på nätet. Alla som funderar på att sälja Biogaia borde läsa den först! De som letar efter "säkra" biotechaktier bör också ta en titt på analysen. Årsrapporten som kommer 22 Feb. är viktigare än någonsin. Q3 rapporten var något sämre än förväntat och nu är det upp till bevis att det var en tillfällig dipp. Med tanke på pipelinen borde Q4 blir riktigt bra men man vet ju inte om allt gått enligt planerna. Spännande också att se vad årets utdelning hamnar på.

VD Peter R. uttrycker stor optimism i en nyligen publiserad intervjuv där han också förutspår att Biogaia mycket snart tar steget upp till MidCap listan. Det förutsätter en stabil kursnivå runt 90 kr eller mer. Jag tolkar därför hans uttalande som en indikation på att Q4 inte innehåller några negativa överraskningar.

Min tidigare köprek kvarstår om än med en del nya argument som jag hoppas återkomma med i en ny analys efter rapporten. Läs DDB: s analys så länge!!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?