Post entry

Blått nytt år!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inleder året blått, med tre olika aktier inom tre olika branscher i portföljen. Bioinvent ca 50%, Shamaran ca 25% och Sensys ca 25%, av innehavet. Alla tre aktien har potential för mångdubblande kurser i år. Ena har mer potential, andra har försiktighet och annan är favoriten bland andra investerare. Alla tre kan ha en explosiv uppsida. Vi tar ett närmare titt på dessa aktier:

-

Bioinvent International

Bland mina investeringar så är Bioinvent favoriten med stor potential för mångdubblande kurs inom närmaste månader.

Bioinvent försätter att jobba bakom kulisserna och året 2014 blir ett revanscht år för bolaget med en rad positiva nyheter som väntas att presentera inom närmaste månader lär aktien bli en vinnare och ha en explosiv uppsida. Aktien är försatt nedtryckt och marknaden väntar på ett BI-505 avtal.

Bolaget nådde botten vid ca 2,10 kr och fick en ny start, 1 juli 2013. Som utlovad blev andra halva av året nyhetsmässig. Bland en rad av positiva nyheter så blev F.I.R.I.S.T tekniken, den stora nyheten som gav bolaget ett annorlunda skimrande framtid och tog aktien mot topp på 4,93. Marknaden har inte än förstått vikten av patenten/tekniken och däremot ingen utvärdering kommit ut. För mig är tekniken mer intresserad än andra projekt som bolaget innehar. Användandet av denna teknik hos andra bolag skall kunna generera stora tillgångar för Bioinvent liktsom n-coder avtalet med bayer som gav bolaget 40 mkr för ytterligare 2 år.

Som jag redan påpekat så försätter Bioinvent jobba bakom kulisser. I mitt förra inlägg, Blyghet bakom undervärdering, nämnde jag att bolaget rekryterat Trevor Juniper som Vice President Business Development, Asia Pacific. Bioinvent har nu en kommersiell inriktning och Junipers rekrytering bredder ut bolagets nätverk och däremot är han en affärsmässig erfaren och en tillgång för att kunna marknadsföra bolagets teknik/projekt i Asien och Australien. FIRST tekniken som bolaget innehar ett patent på är antagligen fokus på för att marknadsföra i området.

Utöver Juniper har bolaget även rekryterat högprofilerad Annika Espander med tidigare rötter i Esperio, Handelsbanken och Asperia. Annika anmäler sig som insynsperson i bioinvent med ett innehav på o st den 17 december. Samtidig tillträder hon danskabolaget Symphogen den 19e december. Bioinvent har inte än offentliggjort någon befattning för Annikas tillträdande men kan detta vara enbart ett uppdrag där Symphogen får tillgång till något bibliotek/teknik? Handlar det om uppköp? Eller starta ett nytt projekt tillsammans? Jag finner inga svar och i väntan på ett svar kan vi inte släppa tanken och spekulera. Inom närmaste bör vi få ett svar angående Annika.

Vad väntar vi mer?

På 55th ASH Annual Meeting and Exposition 7 december, prekliniska data som visar kombinationen Bi-505 + Lenalidomide och i princip data som är i linje med dem som bolaget presenterade i Kyoto i april men nu upprepats i en ny djurmodell. BI-505 utgör bolagets kärna och bedriver i eget hand för tillfället. Bolaget har tidigare meddelat att de är ute efter en extern partnerskaps avtal för att kunna bedriva projektet tillsammans. Vilket minskar risken och även minimerar kostnader . Nu när bioinvent besitter 2 patenterade tekniker kan BI-505 vara alltmer lockande och avtalet nära.

Alligator Bioscience tillsammans med Bioinvent utvecklar produktkandidaten ADC-1013 som befinner sig i utveckling toxikologiska studier. Under första halvan av 2014 beräknas ADC-1013 påbörja klinisk prövning i cancerpatienter. ADC-1013 utgör Alligators största och viktigaste projekt. Båda bolagen har 50 % ägande och delar på framtida intäkter. ADC-1013 liknar Immunicums Intuvax! Cancervaccinet har varit ganska stor fokus på senaste tiden och kan vara nästa steg inom fajten mot cancer. Ett exempel med ett liknande avtal mellan AstraZenecas stora affär med Immunicore.

Ligger långt och ju mer jag gräver desto blir bolaget allt mer lockande för mig. Min målkurs står just detsamma på 15 kr i år. Ligger långt och still!

Shamaran

Aktien har varit stabil i sitt utvecklande även om det nu händer saker i båda Kurdistan och själva bolaget. Aktien ligger redan stilla på sin botten till halva värdet av det som Lundin ger på över 6 kr. Försiktighet ligger bakom stabilitet i aktiens utveckling men dessa nivåer måste vara botten! Men upp ska vi, vet vi när vi sitter på ett oljehav i ett oljerikt område. Vad är det som får aktien att stå stilla på dessa nivåer?

Kurdistan har nått sin överenskommelse med irakiska regeringen och fått grönt ljus för oljeexport till Turkiet genom SOMO(State Oil Marketing Organization). Med den nya pipelinen mellan Kurdistan och Turkiet kommer i slutet av januari den första exporten att ske men dock inte från atrushfältet förrän nästa år, möjligen i slutet av året.

Bolaget har tagit in ett obligationslån på 150 Musd för finansiering av utbyggnaden av Atrushfältet som skulle räcka till mitten av 2015. Lånet är absolut det bästa alternativet för kapitalinskaffande än t.ex nyemission på ett liknande belopp som kanske skulle halvera värdet av våra aktier.

Taqa som äger den största delen i atrushfältet och innehar makten över styrande av fältet och planeringar gör sitt bästa för att kunna genomföra produktion i fältet i slutet av 2014. Tidigare meddelade Taqa att produktionen skulle kunna ske det första kvartalet 2015 med först 30k fat per dag. Produktionen skulle ökas först till 60k fat per dag och uppnå ett mål på 120k fat per dag till 2017.

Med försiktigheten i aktien menar jag om all planering sker i tid och inga fler uppskjutningar som skett med såsom brunn borrningar och annat. Shamaran har inte än genererat några intäkter och det kommer de göra i samband med produktionen som är planerat under första kvartalet 2015, möjligen sista kvartalet 2014. Om en försening eller ytterligare uppskjutningar sker så behöver bolaget ta in ytterligare kapital i form av ytterligare lån eller ett annat alternativ. En annan risk i området är kriget/politisk ostabilitet men i den kurdiska delen av Irak sitter stabilitet och lugnet senaste åren. Kurdiska Regeringen har kontrollen över säkerhet och hårdjobbade Kurdistan gör allt för att uppnå målet/utvecklingen och konkurrera som utlovad med Dubai och liknande utvecklande städer i området.

Försätter planen som planerat så kommer vi se utvecklande av aktien troligen efter sommaren, allt närmare produktionen. Ligger man lång bör man köpa in sig nu för vi kan möjligen se uppgångar redan innan andra halva av året då vi får positiva borrningsresultat vi Atrush 4 & 5.

Däremot är Shamaran min andra favorit och innehavet så mycket som ca 25% av portföljen. Jag kommer att öka innehavet rejält under året då all planeringen håller och inga uppskjutningar sker. Mårkursen är först 10 kr för att sedan kanske ökas vid en klarare framtid och produktionens start.

Sensys Traffic

Sensys är favoriten bland andra investerare än Shamaran och Bioinvent. Men jag nöjer mig med just 25% av innehavet då jag har Olje- & läkemedelsföretag som favoriter. Även Sensys har potential för mångdubblande kurs inom närmaste åren. När bolaget nu har vunnit upphandlingen med svenska trafikverket och säkrat flerårig kontakt för leverans av mätsystem och mätskåp för trafiksäkerhetskameror, tryggar kontraktet bolagets framtid och lönsamma volymer för de kommande åren.

"Den viktigaste händelsen under kvartalet var att vi tecknande kontrakt med svenska Trafikverket till ett värde om 110 till 550 Mkr, den största affären i Sensys historia. Kontraktet tryggar lönsamma volymer för Sensys under de kommande tre åren"

När som helst under året bör vi få ordrar och samarbetet med svenska trafikverket kunna påbörjas. Med dessa värden/belopp blir Sensys däremot en turnaround-kandidat och generera vinster de kommande åren.

Ett liknande avtal som det svenska i ett annat land där redan sensyn etablerat sig lär det ge bolaget ett jackpot och aktien rejäla uppskjutningar. Inte omöjligt att det sker där vi redan har en marknad såsom Asien, Mellanöster(Oman, Saudiarabien) eller Washington DC!!

"Vi fokuserar därför nu på två typer av marknader; 1) ett mindre antal marknader med volympotential liknande den svenska, och 2) marknader där vi redan har en stark position att bygga på. "berättar VD i den senaste rapport.

Upphandlingen har varit ett viktigt steg och företagets strategi är att använda den ekonomiska stabiliteten till att vinna ett liknande avtal. Värdet av aktien innan någon order av det svenska trafikverket ligger på 1,20-1,30. När ordern har börjat rulla in så lär vi se minst två kronors nivå. Fångar vi liknande avtal som det svenska vilket bolaget kommer jobba med är det inte omöjligt att vi ser 5a detta eller nästa år.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?