Post entry

Bioteknikbolaget Corline / Stjärnfond investerar

Lilla First North-listade Corline, börsvärde 147 mkr, verksamt inom bioteknik med två långt gångna prekliniska projekt kom för ett par veckor sedan med en stark nyhet. En riktad emission till bl a Health Invest Microcap, en femstjärnig (hos Morningstar) branschfond med lysande utveckling de senaste åren.

Lilla bioteknikbolaget Corline Biomedica är listat på First North och har utvecklat en portfölj av läkemedelskandidater för användning i anslutning till organ- och celltransplantation. Bolaget planerar kliniska studier inom diabetes typ 1 och njurtransplantation.

Trots att bolaget i nuläget "bara" har prekliniska projekt valde Health Invest MicroCap att investera och det känns som ett stort kvalitetstecken och visar på potentialen i bolagets projekt. Corline har tidigare prisats av europeiska Eurostar för stor kommersiell potential och kvalitet i ansökan vilket mynnade ut i ett stort antal miljoner kr i bidrag för fortsatt forskning.

Båda Corlines prekliniska projekt Cytoparin och Renaparin närmar sig nu klinik, efter en försening som sänkt kursen och satt aktien utanför marknadens radar, och under 2018 är beräknad studiestart för båda de högintressanta projekten. De kan ge annan uppmärksamhet till Corline.

Corline har ett börsvärde på 147 mkr. Aktiekursen har peakat nånstans kring 18 kr. Handlas idag strax över 10 kr.

Health Invest har ett enastående track record och innehar fem stjärnor av Morningstar, mer läsning här:

http://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P0000XR6H&programid=0000000000

Erik Penser Bank har en uppdragsanalys och för den intresserade kan deras uppdateringar varmt rekommenderas. Inte minst slutklämmen i den senaste analysen från augusti gällande motiverat värde i aktien.

https://epaccess.penser.se/bolag/corline-biomedical/analys/

Undertecknad äger aktier i Corline. Rekommenderar ingen till köp med denna blogg, utan bloggen syftar till att guida ev intresserade till att läsa mer om detta spännande bioteknikbolag, exempelvis via Pensers läsning men även de senaste PM:ena och nyheten om den riktade emissionen som för övrigt skänker lite mer finansiell frihet till bolaget vars kassa redan innan var på en bra nivå.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?