Post entry

BlackPearl.

gapa inte så mycket, gap2. Läser att gap2 är på krigsstigen gällande BlackPearl..A crusader..Vet inte anledningen till hatet/ilskan, men det finns alldeles för många faktafel för att inte bestridas..

Det finns massor av juniorbolag inom heavy oil - oilsands i Alberta, Kanada, men gap2 väljer att enbart fokusera sitt missnöje på BlackPearl..Jag kan ju förstå varför !! Ibland så skriver man oljesand, som ett samlat grepp om icke konventionell olja, och då åsyftas oljesand- bitumen- heavy oil,skifferolja, men det finns väsentliga skillnader mellan dom olika oljekvaliteterna och hur man tar upp dom..Ren oljesand kan skopas upp med grävmaskin, om den ligger ytligt, medans heavy oil pumpas upp efter att den först görs flytande med hjälp av het ånga..Ren oljesand kräver enormt mycket mer energi att ta fram än heavy oil = tungolja..Alla heavy oilbolagen i Kanada brottas med just miljöproblem, inte enbart BlackPearl.

Ren oljesand är INTE samma sak som heavy oil..BlackPearls reserver, som för övrigt ökade med 44% 2011, består till 99% av just heavy oil..Heavy oil är en trögt flytande olja som har ett API - viskositet - under 20%, jämfört med light oil som har API på 20 % och däröver..Lite grovt tillyxatt..Slutprodukten, bensin, diesel, blir av samma kvalitet..Att det står på hemsidan, Athabasca Oilsands har med geografi att göra..Hela området där all oljesand/heavy oil finns, kallas för just Athabasca Oilsands..

CLL t.ex är ett rent oljesandsbolag..

Om man sätter sig på dom höga hästarna genom att påtala det eländiga i att ha aktier i ett heavy oil bolag som BlackPearl, så ska man heller inte använda mobiltelefon, dator, ha en platt-tv , köra bil, åka båt, flyga m.m..Alla innehåller små delar av sällsynta jordartsmetaller som är fruktansvärt skitig verksamhet att ta fram..Fruktansvärt..Mycket värre än heavy oilbolagen..Till det lägger vi dom slavliknande förhållandena som arbetarna utsätts för under utvinningen..Barnarbete är legio i Afrika bl.a..Tror att oljearbetarna i Kanada tjänar bra, och har bra arbetsförhållanden..

Hennes&Maurits ? Ett svenskt helyllebolag..Sömmerskorna i Bangladesh sliter 6 dagar i veckan, och 12-14 tim/dag för en skitlön som det knappt går att leva på..Handlar du på H&M, eller köper du bara Fairtrade ? Vill du betala 150 sek för en enkel T-shirt ? 10-15 tusen för en platt-tv ? Tänkte väl det..Så länge vi lever våra liv som vi gör idag, så ska man inte ta till för stora ord i kampen för att framstå som ädel och miljömedveten..Blir ju bara så patetiskt..Aktiehandel handlar om att tjäna pengar och ingenting annat..Ser du en bra chans till en bra affär, så kommer du att ta den, med några små förbihåll, kanske..Ändamålen helgar ju medlen..Äter du billig norsk lax? Visst gör du det ibland..Att det sedan går åt 2-3 kg annan fisk - krill-sardin-sill -makrill - för att producera 1 kg lax, spelar väl ingen roll..Moralen, som ingen kan bestämmaöver är ju upp till dig..Vems moral är bättre än någon annans ?

Avstår själv att äta den odlade laxen p.g.a av alla mediciner som dom pumpar in i den..Skulle aldrig mata ungarna med odlad lax..Antibiotika, laxlusmedel, M2 - sjukan etc..Helt OK att vara aktieägare i ett laxbolag, men jag väljer att avstå..Ett innehav i t.ex Marine Harvest kan ju ändå bli en bra affär..

BlackPearl köper du för dom enormt stora betingade resurserna i främst Blackrod..619 miljoner fat !! Best estimate är på 739 miljoner baljor..Dom betingade reurserna kommer att överföras till reserver allt efter som i år..BlackPearls målsättning har aldrig varit att bli en stor producent av olja,utan BlackPearl kommer att visa hur man kan pumpa upp till 80.000 baljor/dag..När det är bevisat så kommer bolaget att säljas till en stor spelare som kan sätta igång produktionen = ekonomiska resurser..Att BlackPearl medvetet valde att inte pumpa 11-12 tusen baljor beror enbart på att bolaget är i en omvandlingsperiod..

BlackPearls värde ligger 30-35 % under under liknande bolag i samma härade, när vi räknar på NAV = Net Asset Value..IMO - VCE - MEG är alla betydligt högre värderade än BlackPearl med samma mattematik..

gap2 gapar över att ordf Keih Hill säljer i BlackPearl, och att det skulle indikera på att det är något allvarligt fel med bolaget..Vad ska jag säga ? Har VD John Festival sålt en enda aktie någonsin i BlackPearl ? NOT ! CFO Don Cook ? NOT ! Ed Sobel med 5,182,000 aktier..NOT ! Chris Hogue med 2,662,500 aktier..Sålt några ?? Vi som följer bolagen vet att Keith Hill säljer och köper och säljer och köper i alla bolag han sitter i ..Ta ingen notis om gaps ideér..

Dom största insiders sitter med 5,825,000 aktier var + warrants. Keith Hill sitter på 95,000 aktier och har även 820,000 optioner..Att skrika ut att BlackPearl är slut och att aktien ska ner p.g.a lite sälj från ordf, visar på total okunnighet..Att sälja aktier har 1000 olika anledningar..Att köpa och inneha aktier har bara en..

Mitt råd till den långsiktiga är KÖP. Att kursen har fallit beror på flera samverkande orsaker..Dock är den upp från 4-5 sek från senhösten 2008,så den som klev in och stannade kvar är ju värdeökningen ganska bra :O)

Flaskhalsproblem, osäkerhet med Keystones pipeline, vilket har gjort att WCS -oljan -West Canadian Select, betalas med en stor rabatt jämfört med WTI..Differensen är nu såpass hög som 25-30% vissa dagar..Ingen hegde från BlackPearl..Vid ett bibehållet oljepris så borde BlackPearl ändå kunna säljas för 65-75 sek, med tanke på dom enorma betingade resurserna..

Det långsiktiga oljepriset bestämmer bolagets framtida värde..Skuldfritt bolag..

mvh

Kalles farsa

p.s ska vara på alla internmeddelanden as soon as possible d.s

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?