Post entry

Råvarurallyts vinnare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Placera NU kommenterade råvarurallyt under gårdagen. De är fortfarande en positiv syn på den starka trenden vad gäller råvarorna på lång sikt.

Kortsiktigt känns det mer osäkert. De listade ett antal bolag som gått starkast under dem senaste månaden.

På förstaplatsen hamnade något märkligt bolag som heter BlackPearl. Vad är detta tänkte jag och kollade in min depå. Jag fick då se att ett bolag med samma namn utgör halva min kapitalförsäkring. Hur har det här gått till? Den där Kalles farsa måste ha något med det hela att göra. BlackPearl har rusat ytterligare 30 procent den senaste tiden och värderas idag till 7,6 miljarder kronor. Aktien kan nu kvalificera sig som en ”Ten-bagger” som vår käre Peter Lynch skulle ha sagt. Aktien har tiodubblats sedan kursbotten den 27 oktober 2008.

Aktien har som sagt fortsatt sin resa den senaste månaden. Placera NU menar att det finns många möjliga spekulationer som kan ha lyft aktien. En är att bolaget kan ha fått ett inofficiellt bud på någon av sin tillgångar. En annan är att förväntningarna har trissats upp inför ånginjiceringstesterna (SAGD) vid den största tillgången Blackrod. En tredje förklaring är att pilottesterna vis Mooney-fältet ger bättre resultat än väntat. Ingen rök utan eld? Det är läskigt att inte äga BlackPearl, vi får hoppas att det inte blir läskigt att äga dem i fortsättningen…

Nordic Mines har även rusat på bra med en uppgång på 17 procent den senaste månaden. Bolaget bevakas av min kollega Hjalmar Ahlberg och du kan läsa hans senaste analys här: http://www.redeye.se/analys/35310 Nästa trigger kan enligt Placera NU vara att guldpriset fortsätter upp eller att bolaget går ut med att man prissäkrat guld på attraktiva nivåer. Bolaget väntas starta sin första produktion nästa sommar.

Du kan läsa en mycket bra genomgång av råvarurallyts vinnare här: https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=170183

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?