Post entry

AlphaHelix: PCR-teknikens Spotify

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

AlphaHelix Molecular Diagnostics - bolaget som utvecklar ett revolutionerande verktyg (Quantyper) för snabb-analys av DNA. Trots ett lite tråkigt halvår har bolaget otroligt stora potentialer både lokalt och globalt. Detta är en aktie du borde köpa.

Analystävling igen - väldigt trevligt.

Gick in förra gången i förhoppning om att vinna, men lyckades snubbla precis innan mållinjen. Så kan det vara ibland.

Hur som helst, nu är det 2010 och det är dags igen. Även denna gång kör jag på en högrisk-aktie, nämligen: AlphaHelix Molecular Design.

Jag kommer inte att gå in på specifika produkter utan mer ge en helhetsbild. De 10 argument jag har för att detta bolag kommer att bli 2010 års främsta aktie att ha i sin portfölj är:

1. Patenterad teknik

Det är A och O innom bioteknik. AlphaHelix innehar patentet för en teknik som gör det möjligt att utföra en analys på 40 min istället för 4 timmar.

2. Global marknad

Marknaden för tekniken är global och inget annat bolag kan tillhandahålla det som AlphaHelix erbjuder. Det är främst institutioner och sjukhus som är potentiella kunder, men även stora bioteknik & läkemedelsbolag drar nytta av den.

3. Unik teknik

Vad är det då för mysitisk teknik jag talar om? Jo - nämligen PRC-tekniken (Polymerase Chain Reaction), dvs. möjligheten att amplifiera en mängd DNA/RNA för att sedan köra analys på den. Då tänker du - " tekniken har ju funnits i över 40 år " - och det stämmer, men det AlphaHelix gör är att ta det till nästa nivå.

4. Inovativ utveckling

Utvecklingen av PCR-tekniken har gått fort, men det är lätt att missförstå vad som egentligen har utvecklats. Visst har en mängd nya apparater sett dagens ljus, men själva kärnan i PCR-tekniken är fortfarande den samma som på 70-talet.

Det AlphaHelix gör är att öka hastigheten på de väldigt tidskrävande stegen - dock utan att försämra resultatet.

5. Nyhetsvärdet Världen idag är lite annorlunda är tidigare - i den aspekten att ett PCR-resultat kan rädda liv. Möjligheten att analysera prover för att avgöra om ett tillstånd beror på en viss patogen används dagligen runt om i världen. Nu innebär inte AlphaHelix teknik främst att patienten får reda på svaret tidigare utan fram för allt att fler prover kan analyseras.

6. Nyttan Med fler prover som kan analyseras så kan fler människor bli diagnosticerade. Detta innebär i sin tur att fler människor får korrekt diagnos och korrekt behandling. I slutändan betyder detta att vi får mindre belastade sjukhus, mer effektiv läkarvård och gladare/hälsosammare patienter.

7. Från stenåldern in i framtiden

Vi lever i 2010 nu - levnadsstandarden blir bara bättre, men detta medför dock risker att fler patogener sprids globalt. Det är inte acceptabelt att medan vi utvecklas - att diagnostiken ska stanna kvar på samma uråldirga nivå som tidigare. Med AlphaHelix tar vi ett enormt kliv in i framtiden. Man kan nästan se det hela som en tidsmaskin eller att byta ut sin gamla 3-86:a mot en MacBook Pro.

8. AlpahHelix som bolag (ekonomi)

Att säga att AlphaHelix har det gott ekonomiskt är att ljuga, men som alla vet kostar det alltid mer än det smakar i början. Dock klarade de "Helvetesåret 2009" galant. En rad uppoffringar har skett de senaste månaderna som kulminerar med en nyemission under april 2010. Nytt kapital måste tas in för att stärka produktlanseringen - vilket är helt normalt för ett litet bolag.

9. AlphaHelix som bolag (möjligheter)

När AlphaHelix får en fast etablering på den globala marknaden som kommer inkomsterna att öka exponentiellt. Ett litet bolag, ingen utvecklingskostnad, låg produktionskostnad och unika världsledande inom sitt område. Möjligheterna är enorma.

10. AlphaHelix - PCR-tekninkens Spotify

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; AlphaHelix har fått mig att höja på ögonbrynen med samma värmande känsla i bröstet som när jag startade Spotify för första gången. Perfektion, entusiasm och möjligheter är ord som flög genom mina tankar vid båda tillfällena. Här har vi ett lågt värderat bolag med enorma möjligheter. Självklart, som med alla bioteknikbolag, är det en "Trisslott". Men i det här fallet har du redan två klöver och två TV-apparater framskrapade med fem oskrapade fält.

För mig som molekylärbiolog och medicindoktorand inser jag de enorma möjligheterna detta bolag har. Nu återstår det att se om resten av världen är redo att hoppa in i tidsmaskinen med mig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?