Post entry

Clinical Laserthermia: Positiva nyheter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Clinical Laserthermia Systems aktie har en enorm potential och låg värdering. Marknaden kan nås redan 2011. Aktien har felaktigt straffats efter ett patentbesked.

Patent

Turerna kring Clinical Laserthermia Systems (CLS) patentbesked avslöjar stora kunskapsbrister i patentprocesser hos åtminstone de som kommenterat och handlat med CLS aktien. Beskedet från PRV var inget bakslag, utan följer vanligt hanterande av patent. Alla som söker patent får ett sk föreläggande av PRV, detta har man att besvara. Vilket CLS har gjort, inom kort kommer då PRV att begrunda svaren från CLS. Med mycket stor sannolikhet kommer PRV att helt acceptera deras ansökan. Att patentet bedömdes ha nyhetsvärde och inte ha några formella hinder är i detta skedet en stor framgång, precis som CLS meddelat. Att det inte är unikt innebär att patentansökan är för vid, vilket är regeln när ett patentombud ansöker om patent. De försöker få patentet så brett som möjligt, av naturliga skäl skriver man det då ngt bredare en man tror skall accepteras. Följden blir då att, som alltid, att PRV vill att patentet skall modifieras, så att det även enligt dem blir unikt.

Till nästa besked angående CLS patent kommer så kan det vara på sin plats att påpeka att ett helt godkänt patent meddelas av PRV via ett sk ”slutligt föreläggande”. Det skall inte besvaras, utan innebär att allt är avklarat.

En annan missuppfattning som många verkar ha är att CLS inte har skydd för sin produkt i och med PRVs förelägganden. Det är helt felaktigt! Patentansökan är skyddad under hela processen, ett skydd likvärdigt det som CLS skulle haft om patentet beviljats.

Det ovan skrivna om patent kan enkelt kan fås fram via PRV. Själv har jag fått kunskapen via egna patent och som medverkande rådgivare i flertalet patent

CLS når marknaden 2011

Teamet som leder CLS är starkt. Jag tänker speciellt på Tranberg, Bolmsjö och Celsing.

Burn raten i bolaget är mkt låg – vilket delvis kan förklaras med att ledningen pytsar ut obetydligt små poster då och då, istället för dyra löneuttag. Det handlar om promille av sitt totala aktieinnehav, och utan att äventyra aktiemajoriteten. Vilket är ett synnerligen kostnadseffektivt ”löneuttag”. Det skall jämföras med alternativet som är dyra löneuttag, med svensk inkomstskatt och arbetsgivaravgift. Insidern Jungbeck följer sin upplagda strategi som är helt transparent för marknaden. Han har dessutom låtit meddela att resterande innehav behålls.

Marknadsplanerna är att nå ut år 2011. Det finns inget som talar mot det. VD understryker gång på gång detta. Marknadsplaner för hur man skall nå ut internationellt har CLS tagit fram, men inte i detalj kommunicerat till aktiemarknaden, av affärsmässiga skäl. Det lär komma info om det.

Årsredovisningen kommer om några veckor, samt inlösen av TO. Det skulle förvåna mig mycket om det inte kommer kursdrivande information inom kort, också med tanke på att marknadsplanen ligger fast.

Köp aktien, CLS står inför genombrott 2011.

Aktien är klart köpvärd på dessa nivåer. Potentialen är hissnande. Nivåer kring 30-40 kr för aktien kan i dagsläget försvaras.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?