Post entry

Empire: Styrkebesked från bolaget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

\\\\\\"Empire går bra!\\\\\\" säger VDn Johan Kalling i ett pressmeddelande idag, och det är bara att hålla med honom.

Personligen hade jag inte direkt någon förväntning eller uppskattning om vad resultatet skulle landa på för Q3. Det kändes lite knepigt att sia om, samtidigt som jag känner mig så pass säker på aktiens potential på ett par års sikt att jag inte tänker hänga upp mig på kvartalsrapporterna - så länge de levererar. Och det gjorde de ju definitivt idag, genom att presentera sitt bästa kvartal någonsin!

Det verkar inte finnas några svarta får i deras sortiment just nu. Bolaget växer över hela linjen. Kanske ett bevis på deras känsla för sin marknad, vilket är viktigt då de inte alltför sällan introducerar nya produkter och samarbeten. Sodastream är förstås bevisligen en väldigt viktig produkt för bolaget idag. Men jag har svårt att se det som ett verkligt problem – vid dagens värdering. För även om bolaget så skulle halvera vinsten så vore p/e talet fortfarande lägre än 30. Så jag kan inte se att förväntningarna blivit för höga, utan snarare att det finns en viss rabatt på aktien. Och bolaget har uppenbarligen ett sådant momentum just nu att en avmattning inte känns nära förestående.

Värderingen är låg samtidigt som företaget är inne i en bra period med stark tillväxt, inom alla delar. P/e talet är enligt min uppfattning lägre än 15 för 2007. Håller trenden i sig har vi en ovanligt låg värdering för en sådan snabbväxare som Empire, när vi räknar på 2008 som nu bara är två månader bort!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?