Post entry

Eniro: någonting är på gång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har börjat röra på sig på ägarsidan i Eniro och bolaget är sedan tidigare ett intressant uppköpscase. Det skriver medlemmen med pseudonymen direktavkastning.se i sin tävlingsanalys och ger rekommendationen Köp.

Den dolda aktivitet som sker i Eniro gör bolaget till en intressant uppköpskandidat och Eniro kan med tiden visa sig vara en bra investering för den långsiktige och tålmodige investeraren.

Tittar man på Eniro under en längre tidsperiod har de under den senaste tiden haft en hel del svårigheter. Dessa svårigheter, har främst gällt den nordiska marknaden där konkurrenten hitta.se tagit en stark position. Andra problem som drabbat bolaget är svårigheterna med Gula sidorna samt det minskade intresset för Eniros tryckta kataloger.

Trots detta ser jag potential i bolaget. Med rätt strategi är jag övertygad om att man med famgång kan skifta fokus bort från Norden till Östeuropa där den framtida potentialen finns. Det finns säkerligen många private equity företag som är intresserade av ett sådant case. Den framtida marknaden för Eniro i länder som Tyskland och Polen ser positiv ut. Tittar man på antalet invånare i Sverige och Norge och jämför detta med Polens 40 miljoner invånare och Tyskland 80 miljoner, kan man urskilja den dolda potential som trots allt finns i Eniro.

För tålmodige och långsiktige investeraren ska Eniro ses som en intressant investering, inte minst med tanke på den senaste tidens aktivitet från bland annat investmentbankerna Morgan Stanley och Goldman Sachs.

De största verksamma aktörerna i bolaget i dagsläget är Fidelity fonder med 9.8 procent, Hermes Focus Asset Management med 7,7 procent, Richmond Capital med strax under 5 procent, Kairo Investment Management även där strax under 5 procent samt Parvus Asset Management strax under 5 procent.

Det som är intressant att notera, är att de tre sistnämnda ligger precis under flaggningsgränsen på 5% och behöver därmed ej offentliggöra sina innehav.

När och om ett uppköp blir aktuellt för Eniro återstår att se. Men vid uppköp bör man se en uppsida på åtminstone 20 procent. Det uteslutande tyngsta argumentet för att gå in i Eniro är att bolaget ligger öppet för uppköp i år.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?