Post entry

Entraction: riktkurs nådd!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2011 har börjat kolossalt bra; + 57 % och handlas nu runt min föredetta riktkurs på 40 SEK. Siffrorna i Q4 rapporten talade sitt tydliga språk; besparingarna har påverkat fullt ut och Victor Chandler ger extra skjuts åt omsättningen. På årsbasis ska besparingsprogrammet minska kostnaderna med 15 MSEK. Värderingen har helt enkelt kommit ikapp företaget och nu gäller det att blicka ännu längre fram.

Nettoomsättnigen för 2010 blev starka 340,8 MSEK, inkluderat 86,6 MSEK för Q4. I.o.m det ökade aktivitetet i nätverket seglade Entraction upp till världens tredje största pokernätverk enligt pokerscount.com.

Trots detta har det förvärvade företaget Victor Chandler enbart varit migrerat i nätverket under halva december månad.

Q1 är det första kvartalet Victor Chandler är med i nätverket under ett helt kvartal. Redan idag kan vi se att aktiviteten i nätverket ökar betydligt, vilket även kommer att påverka Q1 positivt. Negativt är att valutakursförlusterna kommer förmodligen att öka under Q1 då euron har fortsatt att tappa mot den svenska kronan.

Utdelningen meddelas i kallelsen till årsstämman (runt 7 april +- 1 vecka). Min gissning är att den landar inom spammet 1,5 - 1,8 SEK per aktie. En direktavkastning på runt 4 %. Med en bruttomarginal om 42 % räknar jag med en bruttovinst på 147 MSEK ger en VPA på 4,26 SEK för 2011.

Med tiden kommer multipeln på företaget öka, då förtroendet för företaget ökar. Dock anser jag idag att ett PE på 10 är rimligt. Räknat på PE-tal 10 får vi kurs på 46,6 SEK justerat från nettokassan. En uppsida på 16,5 %.

Svårt att sia om hur kronan fortsätter att utveckla sig mot Euron. Räknar vi med att inga valutakursförluster påverkar 2011 får vi en riktkurs på 56,6 SEK justerat från nettokassan. En uppsida på 41,5 %.

(10,4 MSEK i valutakursförluster under 2010).

Sammanfattningsvis så finns det fortfarande en uppsida i aktien. Frågan idag är hur mycket Victor Chandler kommer att påverka Entractions resultat under 2011. Kollar man med ökningen på pokerscount ser det ut som att snittet i Entractions nätverk har ökat runt 15 % sedan Victor Chandlers intrång.

Vi får helt enkelt vänta till den 12 maj då Q1 rapporten släpps. Där vinsten per aktie bör landa runt kronan.

Min rekommendation idag är att avvakta, eller behåll! Dock måste man vara medveten om risken.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?