Post entry

HoB: en möjlighet att vara med från start

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Utvecklingen i Björn Borg har varit exceptionell. Vrider vi tillbaka klockan två år finns det likheter med hur bolaget då såg ut och nynoterade Heart of Brands som ska lansera varumärket Elle i Norden. Sammantaget hög risk, men extremt spännande. Det skriver medlemmen med aliaset WBM-fantast i en analys.

Resan som vi aktieägare gjort i WBM har varit smått fantastisk. Min tro är att den resan inte är över på länge. Vi har många milstolpar kvar. WBM/Björn Borg är en aktie för det närmaste tio åren. Heart of Brands är i dagsläget inte möjligt att jämföra med WBM/Björn Borg, men om vi vrider tillbaka klockan två år så finns det likheter. Det har fått mig att ta en position i Heart of Brands. Huruvida jag kommer att få uppleva samma resa i den aktien återstår att se, men bara möjligheten är värd en chansning.

Heart of Brands är noterat på Aktietorget sedan ett par veckor tillbaka. Bolaget sysslar med att marknadsföra varumärken i Norden. Det första varumärket är Elle:s klädkollektion. Elle är ett starkt varumärke i modesammanhang och HoB har rättigheterna att marknadsföra varumärket i de nordiska länderna.

Den här analysen är inte baserad på ekonomisk verklighet eller prognostiserbara vinster. Den är baserad endast på möjligheter. Om HoB:s ambitioner lyckas hela vägen finns det möjlighet till värderingar av bolaget i miljardklassen. Om de inte lyckas kan det i värsta fall sluta med att en investering i bolaget går till noll. På kurs 7,10 kronor värderas HoB till 71 miljoner kronor. Om HoB är framgångsrikt de kommande åren kan värderingen mycket väl tiodubblas.

Det som talar för bolaget är:

- Varumärket - En välfylld kassa på ca 10 miljoner kronor - Kompetent ledning och styrelse

Som aktieägare får man dock vara beredd på att bolaget kommer att genomföra en nyemission, gissningsvis till hösten, efter att de första butikerna etablerats. Av den anledningen är det inte lönt att försöka prognostisera vinst per aktie för de kommande åren.

Det är min gissning att bolaget inom kort kommer att börja synas på allvar. Deras mål är ju att etablera och stärka varumärket Elle. Det gör man bäst genom att få det att synas. I takt med den exponeringen torde också fokus på aktien öka.

En annan viktig, och kanske förbisedd trigger, i bolaget är ytterligare varumärken. Vad jag har förstått kommer HoB inte att nöja sig med ett varumärke, utan även ta in fler. Vilka det blir, och när, kan vi bara gissa om. Men sannolikt kommer det strax efter att Elle börjat rulla på.

Sammantaget är HoB den mest spekulativa av klädbolagen, men också den som innebär störst potenital. Aktier som H&M, Gant och Retail and Brands har gått som tåget på börsen. Det skapar en utmärkt miljö för HoB-aktien. Intresset kring Odd Molly lär också vara stort, och bidra till ytterligare fokus på sektorn.

Min riktkurs för HoB blir 100 kronor på fem års sikt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?