Post entry

Securitas: bättre än index

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Securitas arbetar inom en stabil bransch och bör kunna växa både organsiskt och genom förvärv. Att aktien handlas till en rabatt mot börsen i övrigt borde innebära köpläge.

Securitas är ett säkerhetsföretag verksamt inom bevakning, larm och konsultverksamhet inom säkerhetstjänster. Verksamheten är fokuserad mot Europa och USA.

Framtid

Övervakning och säkerhet är en stadigt växande bransch. Securitas har också visat sig vara relativt konjunkturokänsliga men det har definitivt visat sig att de inte är immuna mot dåliga tider. Bolaget växer både organiskt och genom förvärv. Senast var det "World Wide Security" man köpte vilket är Chiles fjärde största säkerhetsföretag. Securitas är en global aktör som också har en växande exponering mot tillväxtmarknader. Då det finns gott om tillväxtmarknader kvar att ge sig in på är framtida tillväxtmöjligheter mycket goda. Den globala verksamheten drar ned risken betydligt i bolaget även om de framför allt är verksamma i Europa och USA. Den svaga svenska kronan bör därför om något bara vare en fördel för bolaget.

Värdering

Vinst per aktie för året bör bli ca 6,5 kr vilket ger ett p/e tal på ca 10. Det är billigt inte minst i jämförelse med börsen i övrigt som har ett p/e tal på ca 15. Det är en väldigt stor och omotiverad rabatt. Lägg där till att direktavkastningen ligger på ca 5% vilket också det är bättre än för övriga börsen. Nettoskulden är relativt hög men med tanke på den stabila verksamheteten är den motiverad.

Slutsats

Att Securitas handlas till betydligt billigare multiplar än börsen i övrigt samtidigt som verksamheten är stabil och direktavkastningen hög framstår som helt omotiverat. Därför bör aktien överträffa index på ett års sikt. Jag tvekar därför inte att rekommendera Köp på aktien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?