Post entry

SJR: gör offensiva satsningar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lågvärderade och köpvärda bemanningsföretaget SJR gör offensiva satsningar. Målkurs på 12 månader sätts till 50 kr.

SJR kom in något under förväntningarna men förklaringen verkar helt ligga i att man tagit uppskattningsvis 2-3 miljoner för offensiva satsningar under kvartalet:

"SJR har under fjärde kvartalet startat ett nytt kontor i Göteborg samt att dotterbolaget Studentworkers har etablerats i Malmö. Nyanställningar har skett för ytterligare expansion vilket har medfört ökade kostnader under kvartalet. Under december månad har ytterligare ett dotterbolag bildats, Ogunsen AB. Den verksamhet som skall bedrivas är search och selection mot ledande befattningar."

Omsättningen under det sista kvartalet var 29,4 miljoner (21,2).

Rörelseresultatet Q4 3,7 miljoner (3,3) och efter skatt 2,4. Vpa 0,66 eller 0,63 efter utspädning. Övriga kostnader har ökat med 3 miljoner vilket till stor del kan antas gått till de offensiva satsningarna i Göteborg och Malmö som anges i rapporten. Om vi räknar bort dessa 3 miljoner så hamnar vpa på ca 1,30. Om vi nöjer oss med att räkna bort 2 miljoner så blir vpa ca 1,10 för kvartalet.

Under 2007 ökade omsättningen med 47 % till 110,7 miljoner.

Rörelseresutatet för 2007 ökade med 45 % till 15,4 miljoner motsvarande en rörelsemarginal om 13,9% (14,1). Rörelseresultatet efter skatt blev 11,3 miljoner (7,6). Vpa för 2007 blev 3,22 (2,53) och utdelningen förslås till 3,20.

Likvida medel var vid årskiftet 32.7 miljoner och stiger till 38.6 efter optionslösen av 186.000 aktier á 32 kr nu i februari vilket betyder ca 11 kr per aktie. Det betyder att SJR nu handlas på p/e 7 kassajusterat och en direktavkastning på 9,5 %. Det för ett bolag som växer fint och konjunkturrisken känns mer än inprisad nu. De nya satningarna i Göteborg, Malmö och det nya dotterbolaget känns mycket spännande och det är inte svårt att tycka att aktien är mycket köpvärd. Bolaget är litet och aktien ganska illikvid vilket givetvis ska göra att den handlas med en viss rabatt. Här är dock rabatten för stor med tanke på att bolaget är så finansiellt starkt och välskött och dessutom växer så fint med kontrollerade offensiva satsningar. En konjunkturrisk finns men får anses begränsad inom SJR nisch och man har tidigare visat sig kunna klara konjunkturnedgångar. Satsningen på Studentworkers är särskilt intressant med sänkningen av arbetsgivaravgifter för ungdomar.

Jag sätter vinstprognosen för 2008 till 4,50 per aktie och målkursen på 12 månader till 50 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?