Post entry

Unibet: fortsätter upp!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Även på en svag börs visar Unibet styrka. Det är ett fint tillväxtbolag som värderas till P/E 12. Det är fortfarande inte för sent att gå in. Det skriver användarna Marko & Patrik i en ny användaranalys.

Spel och poker är ingen fluga som kommer att dö ut, spelbranschen är en tillväxtbransch och förtjänar betydligt högre P/E tal än dagens. För en spelare finns det enorma fördelar att lägga sina spel på Internet, förutom att det är bekvämt får man en högre utdelningsprocent jämfört med i butiken. Därför kommer allt mer spel ske över Internet än dagens cirka 6 procent. På ”mogna” marknader som i Sverige är siffran 20 procent. Europamarknaden, där Unibet är verksamma kännetecknas av en Internet- och bredbandspenetrering som växer i en rasande fart. En annan fördel spelbolagen har är att man driver hela sin verksamhet över Internet. För många tillväxtföretag kan det vara svårt att få tag på kompetent personal men Unibet har endast 300 personer anställda. Det är helt klart att framtiden för Unibet ser mycket ljus ut.

Man har en ny utdelningspolicy med start 2008 där 75 procent av nettovinsten ska tillbaka till aktieägarna, det ger en direktavkastning på cirka 5 procent. Unibet kommer troligtvis att göra en vinst efter skatt på över 600 Mkr. Det ger ett P/E tal på 12. Man har startat ett återköpsprogram av sina egna aktier, vilket sällan sker då bolaget ser sina aktier som övervärderade. En fördel med detta är naturligtvis att vinsten per aktie ökar. Aktiekursen har stigit väldigt mycket sedan man kom in på Stockholmsbörsen men på samma tid har resultatet förbättrats i ännu högre takt. De senaste två åren har kursen stigit med ungefär 50 procent men i bolaget har det skett ännu större resultatförbättringar.

De sista månaderna har kursen stigit 50 procent och står idag i 265 kr, då finns det alltid en risk att kursen backar men vi tror tvärtom att den har mer att ge. Köparna har visat väldigt mycket styrka på sistone, när börsen föll 4 procent sjönk kursen 2 kr! Dagar med mindre nedgångar har Unibet stigit. Alltså har inte ens en svag börs kunnat få kursen på fall. I mitten av augusti släpper man sin delårsrapport som vi tror kommer vara stark då det är hög aktivitet innan sommaren. Förra kvartalets resultat fick hjälp av en ovanligt hög bruttovinstmarginal, det kan man inte räkna med i fortsättningen eftersom det sker slumpmässigt.

Då man aldrig kan beräkna ett exakt värde på ett bolag får man sätta ett intervall. Fördelen med tillväxtbolag är att de alltid kan hamna i ett stort spann, exempelvis sätter vi Unibet i intervallet 7-12 miljarder. Dagens börsvärde är på 7,4 Mdr kr så vi ser en mycket stor uppsida. På en positiv börs efter en urstark rapport från bolaget kan marknaden utan att behöva skämmas sätta ett P/E tal på 20. I dagens läge skulle det innebära att kursen ska upp 50 procent. Sker det en stor kursuppgång på 20 procent innan rapporten i augusti är tipset dock att ta hem vinsten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?