Post entry

Börsen nått målkursen, vad händer nu…?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hejsan alla Aktiebloggs fantaster

OMXS30 index har nu nått huvudalternativet på 1029 punkter som jag lyfte fram som ett möjligt scenario i en analys den 5 okt se länk nedan.

Frågan är vad som händer härnäst….? En god princip är att acceptera att man inte vet vad som kommer att hända , att allt är möjligt och att man därför som bästa alternativ låter marknaden visa vägen. Med denna insikt klar för sig kan man beroende på erfarenhet och ens förmåga att tolka marknadens signaler plocka fram ett par troliga scenarios, som man låter marknaden bekräfta eller förkasta allteftersom.

Genom detta angreppssätt behöver man inte låsa sig fast vid en marknadssyn, som i efterhand uppenbart var felaktig, men där man i stridens hetta övertolkade marknadens mikro signaler som bekräftade ens tro och negligerade det övergripande perspektivet som talade mot ens marknadssyn.

Med bakgrund av detta kan man konstatera att index har mer eller mindre gått oavbrutet uppåt sedan mars botten utan några större korrigeringar, när index nådde en återhämtning på %50 i början på oktober månad krävdes ett par månaders kraftansamling i form av sidåtgående rörelse för att index skulle ha ork nog att bryta uppåt mot sin färd mot 1029. Har vi nått slutdestinationen för börsuppgången i och med att vi nått %61.8 återhämtning av raset? Det kan ingen veta med säkerhet, men att denna nivå sammanfaller med toppar från 2008 gör det ett naturligt motstånd och därmed är ett troligt scenario en paus i uppgången, men enligt mig ett mer troligt scenario början av en vinshemtagningsfas.

För mer info se

www.market-structure.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?