Post entry

Börsläget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börsen är i skrivande stund högvolatil och trendlös, de senaste 11 dagarna har OMXS30-indexet rört sig med mer än 1% varje dag. Känslomässig handel styr världens börser och den hårda kampen mellan rädsla och girighet, bears and bulls fortsätter. Marknaden är i dagsläget så pass extrem att man egentligen likabra kan singla slant istället för att försöka analysera hur börsen kommer röra sig imorgon.

Med andra ord inget vidare trevligt, däremot är rådande marknadsklimat perfekt för den som daytradar. Detta kräver dock mycket tid, kunskap och disciplin för att det på sikt ska löna sig. Jag vill dock höja ett varningens finger för optioner och warranter i dagsläget då den höga volatiliteten gjort premierna extremt höga. Detta innebär att om vi får se sänkning i volatilitetn närmsta veckorna så är risken stor att du förlorar pengar fast du haft rätt marknadstro.

Närmsta två veckorna är avgörande för den framtida utvecklingen och för den som inte är extremt långsiktig/daytrader är det nog bäst att stå på läktaren och avvakta någon form av trend och förhoppningsvis lägre volatilitet innan det är dags att investera igen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?