Post entry

Börstoppen 2009 uppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En uppdatering av analysen den 2 dec se (länk nedan) hänvisade jag till ett flertal faktorer som pekade på att upptrenden var i sitt slutskede. Jag nämde att det krävdes extraordinär kraft för att förmå index att fortsätta uppåt vilket jag ansåg vara osannolikt. Index har därefter visat fortsatt slagig handel med en viss dragning nedåt, den hjälp aktiemarknaderna globalt åtnjutit, av en försvagad dollar håller succesivt på att förbytas till det motsatta se här (länk nedan). Omxs30 index har nu brutit uptrenden och första stödet på nedsidan finns vid 926 följt av 915.

Många pusselbitar har nu fallit på plats. Det förefaller ganska uppenbart att index har misslyckats att hitta nya köpare runt toppnivåerna, och tvingas nu därför ned mot lägre nivåer i en så kallad ”price discovery”, för att se hur säljare reagerar på lägre kursnivåer samt var någonstans köpare är beredda att gå in med kraft

För grafer och hänvisningar se
www.market-structure.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?