Post entry

Rapportbett tisdag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bredband2 Ner

Gamla Skycom var länge ett innehav i min portfölj. Efter många sorger och bedrövelser valde jag dock till slut att klippa banden 2008. Historiken är brokig med relativt god tillväxt men dålig lönsamhet. Tidigare tillväxt på 20-30 procent per år har raderats ut och fokus har istället bytt till lönsamhet. Frågan är om det går att få lönsamhet på 80 000 kunder inom bredband i öppna statsnät. Jag tror inte det, att jag dessutom kompisar berättat hur dåligt bredband2s kundtjänst fungerar gör inte saken bättre. Ser vi till värderingen är bredband2 i dagsläge på samma nivå som Bahnhoff och Alltele, detta känns oförtjänt. Mitt bett är ner.

Capilon Upp

Det mindre industri konglomeratet Capilon har en brokig historia bakom sig sedan introduktionen 2006. Av introduktionsvärdet på 20 kroner per aktie är bara en bråkdel kvar. Omvänd split år 2009 gör att kursen för en oerfaren placerare ser ut att nästan vara den samma. Dessutom har bolaget under 2009 genomfört en nyemission. Resultatet för 2009 var dock postivt på helår (dock svagt). Värderingen är i till 0,71 av PJEK vilket inte är dyrt. Detta tillsammans med en ljusnande konjuktur gör att jag bettar upp.

Hemtex Ner

Hemmakedjan hemtex är kända för sina ständiga reor. Trots förhållandevis höga volymer har lönsamheten länge varit skral. Företaget försöker därför banta sig till lönsamhet genom att göra av med olönsamma delar i bland annat Norge. Värderingen är dock hög PJEK 2 vilket visar att börsen troligen tagit ut segern i förskott. Vinsten lär ändå dröja, mitt bett är ned.

Sandvik Ned

I februari när DI skrev om vilka VD;ar som var impopulära bland analytikerkåren denna lista toppades av Leif Johansson i Volvo och tvåa på listan Lars Pettersson. Med andra ord gäller det agera snabbt på sådana nyheter. Dagen efter kom en pressrelease att Fredrik Lundberg ökat i Sandvik något som hänt mer än en gång inan rapporten. I och med dessa nyheter har kursen gått från att i februari vara -10 procent till dagens nivå på +20 procent. Visserligen har konjunkturen ljusnat. Detta har dock inte skett så snabbt som marknaden tycks tro. Värderingen är hög liksom belåning. Mitt solklara bett är ned.

Electra gruppen Ned

Electra gruppen är en mindre elektronikkedja som konkurrerar med bland annat Siba, Expert och Mediamark. En branch som är hård med små marginaler, electra grupper har dock än så länge få förlustår och kan ses som oerhört välskött. Sedan det blev klart att ledningen beslutat dela ut hela 8 kronor per aktie den 8 maj har elektra gruppen höjts till skyarna. Med en uppgång på 50 procent har bolaget en av börsen bästa utvecklingar. Värderingen på (p/e) 13,5 ses kanske inte som så dyrt. Men med tanke på konkurrenssituationen är den i högsta laget. Någonstans runt 10 känns som en mer normal värdering. Mitt bet är därför ned.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?