Post entry

Bublar Hello Kitty trailer släppt - svårt att inte få Pokemon Go vibbar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bublar lanserade i slutet av förra veckan trailern till sitt nya mobilspel Hello Kitty AR Kawaii World, ett spel som kan bli enormt stort och där det är svårt att inte få "Pokemon Go vibbar"

Bublar Group har sedan en tid tillbaka bytt lista till Nasdaq First North och har nyligen stärkt kassan med 40 MSEK i en riktad emission där tex Handelsbanken fonder (för övrigt största aktieägare) var en av tagarna. Jag har nyligen tagit position i bolaget då deras tre affärsområden/dotterbolag har förutsättningar för att bli ett riktigt Dream team framöver, här är anledningarna...  

SPELUTVECKLING HELLO KITTY OCH OTHERWORLD HEROES - HK TRAILER SLÄPPT I FÖRRA VECKAN!

En första trailer till Hello Kitty släpptes i förra veckan och det går nu även att föranmäla sig till spelet, går att se på denna länk: https://www.instagram.com/p/B5IpGHxAwSx/

Officiell sida för spelet: https://www.hellokittykawaiiworld.com/

Länk till pressmeddelandet: https://bublar.com/press/press-releases/#/098B22DFB4522F59

Som ni kan se så är Instagram inlägget med länk till trailern gjord av Hello Kittys officiella EU sida. Det är nu uppe i 29 000 visningar med lyriska kommentarer och då pratar vi bara om en officiell site som släppt trailern. Bublar och Hello Kitty ägda Sanrio planerar att gemensamt släppa spelet under sommaren 2020 i samband med OS i Tokyo och dessa planer står fast har bolaget nyligen bekräftat. Dessutom kommer betaversioner släppas redan under Q1 och Q2 2020. Görs marknadsföringen på rätt sätt och i rätt kanaler hos Sanrio har detta möjlighet att bli enormt stort då Hello Kitty är gigantiskt, det är svårt att inte få Pokemon Go vibbar. Och skulle spelet bara uppnå en bråkdel av Pokemon go så skulle det bli enorma intäkter. Om vi fokuserar på händelser/triggers i närtid så tror jag man jobbar med att få licenser klara på de sista stora marknaderna där det saknas, dvs Nordamerika och Kina. Den viktiga hemmamarknaden Japan säkrade man licens till så sent som tidigare i höstas. Räkna med succesivt ökat intresse framöver ju närmare vi närmar oss lansering av detta spel, något som även kommer sätta ökat intresse för Bublar aktien. Jag vill inte haussa i onödan men det finns förutsättningar för att det här kan bli något riktigt, riktigt stort.

Bublar har även i skuggan av Hello Kitty ytterligare ett spel som kommer lanseras i början av 2020, Otherworld Heroes. Det känns som detta spel kan vara underskattat då allt fokus läggs på Hello Kitty, så håll på utvecklingen. Länk till detta spel kommer här: https://otherworldheroes.com/. Jag är för dåligt insatt i detta spel så det får gärna överraska mig positivt :-)

VOBLING TAR NYA ORDERS OCH VINNER NYA RAMTAL

Framför allt Vobling (AR) har tagit en del större orders och vunnit viktiga ramavtal på sistone. Kunder som Scania, SAAB, Kalmar Cargotec och kungliga Operan har tillkommit. Förväntar mig ett starkt Q4 av Vobling, här kommer länkar till ett par av nyheterna. Tekniken förväntas växa mycket kraftigt de kommande åren.

Ramavtal med Scania: https://bublar.com/press/press-releases/#/2E71E298729A6118

Order från SAAB: https://bublar.com/press/press-releases/#/F129E7AFAEE8A8B9

SAYDUCK I SAMARBETE MED AMERIKANSKA GIGANTEN PIXELS

Sayduck (E-handel) är ett bolag som känns helt rätt i tiden. Har sedan en tid samarbete med giganten Pixels och nu senast har man lanserat fotorealistisk rendering och tagit in finska Valilla som ny kund. Även denna teknik ligger helt rätt i tiden sett den ökande e-handeln och hur vi vill att det ska gå till.

Order från Valilla: https://bublar.com/press/press-releases/#/D88426AE758812EA

PIXELS: https://bublar.com/press/press-releases/#/D436066C0D3C9134

ÄGARSTRUKTUR 2019-10-31

Ägarstrukturen i Bublar är imponerande får man säga för den här typen av bolag, Handelsbanken fonder största ägare men även tunga innehav på ledningspersoner och styrelsepersoner/grundare. se nedan tabell:

KÖPREKOMMENDATION FRÅN EFN OCH SAMMANFATTNING

EFN börs tog upp Bublar under förra veckan och detta intressanta inslag går att se på denna länk. https://www.efn.se/bors-finans/en-forvarvsvinnare-och-en-missforstadd-parla/. Sammanfattningsvis så befinner sig Bublar i ett mycket intensivt skede med två spel releaser under 2020 där självklart mycket fokus kommer läggas på Hello Kitty spelet. Även Vobling blir intressant att följa efter de genombrotts orders man fått under hösten. Q4 resultatet enskilt för Vobling kan ge en hint om hur lönsamma avtalen är. Då Bublar är nyfinansierat är risken för nyemission på kort tid liten men jag tror aktien fortfarande pressas en del från den nyligen avslutade riktade emissionen. Min investering är till stor del på förväntningar på Hello Kitty och att detta kommer bli en riktig kassako, men de nyintegrerade affärsområdena Vobling och Sayduck kan komma att överraska. Fortsättning följer.

Med vänlig hälsning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?