Post entry

Bublar - uppköp av Goodbye Kansas ger kursmässigt köpläge inför kommande nyhetsflöde och spelreleaser

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nordens ledande XR teknologi bolag (inom AR och VR) växer nu ytterligare i samband med förvärvet av Goodbye Kansas

Bublar offentliggjorde under maj månad att man avser köpa upp Goodbye Kansas, ett köp som nu kommer genomföras, läs gärna följande länk för att ta del av erbjudandet samt detaljerad info om affären: https://cdn.bublar.com/corporate/Presentation_Erbjudande_forvarv_Goodbye_Kansas.pdf

Bublar aktiekurs tillfälligt under press pga ovan nämnda affär och tillhörande riktade emission:

I samband med uppköpet av Goodbye Kansas gjordes även en riktad emission på ca 45 MSEK, aktier som enligt uppgift kom ut på marknaden igår onsdag. Då emissionen gjordes på en lägre kurs än aktuell börskurs finns självklart en risk för kortsiktig kurspress vilket vi fick se igår. Nästan 2 milj aktier omsattes då med en kursnedgång på drygt 10%. Därtill finns det även kortsiktigt en risk att mindre aktieägare i Goodbye Kansas som fått konverterade Bublar aktier säljer sina innehav (större aktieägarna har tecknat lockup avtal och kommer således inte sälja). Det här är ett rätt klassiskt beteende i liknande uppköp och brukar oftast betyda ypperligt köpläge för den långsiktigt som tror på bolaget.

Bublars dotterbolag Vobling och Sayduck påverkas delvis positivt av Corona och tar nya orders:

Vobling (AR tjänster mot företagssektorn) och Sayduck (3D applikation för e-handel) är dotterbolag som ligger helt rätt i tiden med sina produkter och tjänster i och med den ökande e handeln i kombination med det ökade intresset för digitala/virtuella lösningar nu när människor undviker fysiska möten. Här är ett par av de orders som gått ut via PM senaste tiden:

2020-06-04: Ny order Vobling/Sayduck https://bublar.com/sv/press/pressreleaser/#/781EA5E566E06F55

2020-05-08: Nytt samarbete Sayduck: https://bublar.com/sv/press/pressreleaser/#/21F5C921F136A1BA

2020-05-07: Vobling order Alfa Laval: https://bublar.com/sv/press/pressreleaser/#/F73B29AE748FD047

Spelstudion inför heta laseringar av Otherworld Heroes och Hello Kitty, räkna med ökande nyhetsflöde framöver!

Otherworld Heroes: Bublar har nyligen soft launchat sitt egenutvecklade MMORPG spel Otherworld Heroes i 3 länder. se denna länk: https://bublar.com/sv/press/pressreleaser/#/B2B89567B7A27280. Detta spelsläpp primärt för att utvärdera spelet, ta in värdefull info, lösa de sista buggarna osv. Något som nu pågår inför den globala releasen av spelet som lär komma inom kort. I förra veckan vann även detta spel det prestigefyllda 1:a priset Auggie Award, se denna länk: https://bublar.com/sv/press/pressreleaser/#/CAA7EA6587DAADC3. Minst sagt imponerande och tajming mässigt perfekt med tanke den kommande globla releasen. Och detta i stenhård konkurrens med internationella spelgiganter. Bättre kvalitetesstämpel än detta pris är svårt att få, nu hoppas vi det mottas bra på marknaden vid globala releasen.

Hello Kitty AR Kawaii World: Detta är ju helt klart Bublars flaggskepp! I nära samarbete med giganten Sanrio utvecklas detta spel som från början var tänkt att släppas i samband med OS i Tokyo i sommar. Nu är ju dock OS inställt och nytt lanseringsdatum för spelet är ej fastställt ännu. Utvecklingen av spelet pågår dock enligt plan och interna tester och utvärderingar görs löpande av spelstudion och Sanrio. Jag tycker man gör helt rätt i att avvakta att släppa spelet fram tills det att de mesta av Corona restriktionerna runt om i världen är släppta, och då tror jag samtidigt att spelet har ännu större chans att bli succe i och med att vi har en befolkning i måna länder som verkligen vill komma ut och röra på sig vilket det här spelet (och AR spel generellt) är optimalt för. Räkna med en hel del nyheter här framöver, först och främst releasedatum men sen lär det bli en hel del nyheter i samband med releasen. Hello Kitty talar för sig själv och potentialen är enorm om det här spelsläppet blir lyckat. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?