Post entry

C-Rad - Äntligen!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu kommer bevisen för stark tillväxt - Volymordrar!

Jag har medvetet under en tid varit sparsam med mina inlägg i C-Rad trådarna. Det har varit så otroligt mycket baisse - förmodligen för att dessa skribenter ser en chans att komma in på billiga nivåer.

Jag hade tänkt vänta med att skriva ett tag till, då ännu fler genombrott kommunicerats. Men nu kan jag inte hålla mig längre! Jag har följt C-Rad sedan 2007 och det vi nu ser är den mycket efterlängtade och omtalade ketchupeffekten! C-Rad har under hösten fått det efterlängtade genombrottet och nu befinner sig bolaget i den bästa positionen någonsin.

Det starkaste beviset för att det nu tar fart på allvar är det senaste PM:et där 8 st fullutrustade Catalyst och 2 st Sentinel levereras till Herlev i Danmark. Att C-Rad kan leverera 10 st system till ett sjukhus i Danmark borde få marknaden att jubla, vad kommer då inte att hända på ännu större sjukhus på ännu större marknader!?

10 system till Danmark är fantastiskt! Och att det då är 8 st Catalyst med så mycket mjukvara och höga marginaler som detta genererar, gör saken ännu bättre.

Vad som är ännu större i Danmarks-PM:et och som i förlängningen kommer att få mycket positiva följder för C-Rad är följande:

* På sjukhuset i Herlev kommer nu Varians egna RPM-system demonteras och ersättas av C-Rad´s Catalyst! Världens största acceleratorföretag anses alltså ha ett undermåligt system och då ersätter nu C-Rad - efter kundens önskemål, nu detta med Catalyst.

Serietillverkning av Catalyst hos Varian? - Mycket troligt. Elekta på gång.

Detta sänder naturligtvis mycket starka signaler till Varian om att kunderna nu kommer att mer och mer kräva att få Catalyst i stället för Varians egna RPM-system som inte alls går att jämföra med Catalyst´s potential och tekniska överlägsenhet.
Varian kommer med all sannolikhet att ta in Catalyst som ett standardval inom de aktuella funktionaliteterna. Volymerna räknas då under kommande år i 100-tal Catalyst/år, enbart till Varian´s acceleratorer. Mao så är det här mycket troligt att ett serietillverkningsavtal kommer att undertecknas.

Dessutom syftar det redan undertecknade avtalet mellan Elekta och C-Rad angående Catalyst till att även i detta fall innehålla ett serietillverkningsavtal.

Catalyst saknar konkurrens på marknaden och tack vare godkänt patent avseende projicering och återprojicering av information på patienten så finns inte längre någon möjlighet för konkurrenterna att använda sig av samma teknik. C-Rad har här en mycket stor fördel och det kommer att bli mycket tydligt under kommande år då jag är helt säker på att levererade volymer av Catalyst kommer att uppgå till x antal 100 st/år.

Triggers i närtid för stark tillväxt och vinst.

Ketchupeffekten för C-Rad kommer nu under q4 att bli väsentligt mycket större tack vare några mycket viktiga faktorer:

_* I morgon den 1/11 tas det i USA beslut om vilka nivåer på ersättningen i det sk reimbursement-systemet som skall gälla.

* Jag vet att det är ett mycket stort antal kunder - kliniker/sjukhus, som inväntar dessa nivåer av ersättning för att då sedan kunna beställa maximalt antal system inom positionering till sina strålterapisystem.

* Att man garanterat kommer att lägga beställningar efter den 1/11 är helt självklart då man har en budget lagd för varje år avseende investeringar. Varje år är det främst i q4 som dessa beställningar läggs och det blir ännu tydligare nu då de nya nivåerna bestäms så sent som i q4.

* För att kunna använda sin lagda budget för investeringar så krävs att man kan bokföra investeringarna på innevarande år. Detta leder då till att ett stort antal system kommer att både beställas, levereras OCH faktureras under q4.

* Vet också att både Sentinel och Catalyst kommer att ingå i reimbursement-systemet, vilket då kommer att gynna C-Rad på ett mycket starkt sätt._

Ytterligare ett genombrott är i antågande då det snart kommer att beställas ett antal Catalyst till den 1:a protonkliniken någonsin för C-Rad. Mc´Laren i Michigan, USA har redan tidigare erhållit ett Catalyst-system för att testa detta inför en ev beställning till protonkliniken och det övriga 8 "vanliga" strålterapi-klinikerna.
Catalyst är det absolut bästa systemet på marknaden, inget annat system är så komplett med sina funktionaliteter eller så snabbt. Catalyst arbetar i realtid och klarar 46 bilder/s, det system som kommer närmast och som är det enda konkurrerande systemet till Catalyst, kommer från VisionRT och det klarar 1 bild var 4:e sekund! Dessutom har Catalyst flera andra funktionaliteter som inte konkurrenten har och dessutom är Catalyst billigare!

_* Protonkliniker är utrustade med allt det bästa tillgängliga tekniska lösningarna på marknaden och då är det självklart att Catalyst kommer att vara en viktig del på dessa protonkliniker.

* Priset på en "vanlig" Catalyst ligger på ca 1,2 MSEK. För protonklinikerna är Catalyst extrautrustad i avseende av mjukvara men också utrustat med ett extra stråltåligt "skal". Priset för denna proton-variant ligger på ca 2 MSEK, där de extra 800 000 SEK/system är i stor del ren extra vinst då de inte kostar C-Rad så mycket extra. Mao så blir den redan mycket höga vinstmarginalen på Catalyst i proton-utförandet ännu bättre.

Under hösten räknar jag också med följande, kan komma mycket snart:

* Serietillverkningsavtal inom 4 DCT för Sentinel med Phillips, Toshiba och GE.

* Enligt ovan serietillverkningsavtal med både Varian och Elekta för Catalyst.

* Serietillverkningsavtal med Civco i USA. Det är Civco som kontaktat C-Rad för att man vill ha Catalyst som standardval för sitt behandlingsbord Produra. Produra påminner om Elekta´s Hexapod EVO.

* Serietillverkningsavtal för Sentinel med TomoTherapy. TomoTherapy har en tröghet i sina acceleratorsystem om man jämför med konkurrenter som Varian och Elekta. Därför är man i stort behov hos TomoTherapy att "speeda" upp sina system. TomoTherapy har genomfört studier med Sentinel och det är för mig givet att detta kommer, bolaget måste ha Sentinel för att få sina system effektivare.

* Serietillverkningsavtal för GEMini med 2 st aktörer. GEMini är mycket nära ett stort genombrott.

* Indien: Beställningar av både Catalyst och Sentinel.

* Kina. Beställningar av både Catalyst och Sentinel. Catalyst har nu FDA-godkännande och det räcker för att flera aktörer i Kina kommer att lägga beställningar.

* Fler volymordrar likt den i Danmark. Både i Europa och USA, samt Asien. Flera protonkliniker är aktuella._

Sammanfattning - Stort kurslyft på gång.

Sammantaget så har det av självklara nu aktuella faktorer aldrig sett bättre ut för C-Rad än vad det nu gör. Både q3 och q4 kommer att visa på detta. Redan nu kan man med stor säkerhet se att q4 kommer att visa vinst och förmodligen en så stor vinst att den garanterat kommer att överraska marknaden.

Jag anser att bolaget är kraftigt undervärderat av den enkla anledningen att det nu är en mycket hög tillväxt i den kraftiga expansion som företaget nu åstadkommer, flera serietillverkningsavtal kommer att garantera stora volymer under många år framöver. Därför är det mycket lätt att räkna hem en värdering som ligger mycket högre än dagens 17 SEK/aktie.

Jag räknar med att vi bara är ett par PM bort som kommer att få upp intresset på ett mycket markant sätt för C-Rad som investering. GEMinieffekten när det 1:a avtalet kommuniceras kommer att bli mycket stor, inte långt kvar innan detta kommer.

Dessutom kommer med all säkerhet nu mycket positiva besked på löpande band under resterande delen av 2012 för att inte nämna hur stor tillväxt C-Rad kommer att ha under många år framöver.

Kursen har varit uppe på 42 SEK under 2011 och nära 28 under 2012. Jag anser att en kurs nu borde ha mycket lätt för att nå intervallet 30-35 SEK och att vi under första halvan av 2013 kommer att se kurser runt 50 SEK.

Mycket positivt händer just nu inom C-Rad och marknaden kommer snart att börja jaga aktien mot nya höjder. I dagsläget är C-Rad kraftigt undervärderat med tanke på vad som är på gång!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?