Post entry

C-Rad - ESTRO 2013. 100% möjligt till 19 april!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C-Rad - Lyckad nyemission - stark kassa.

Läget nu efter kraftigt övertecknad ne är mycket positivt är i underkant.
Att man kan komma in på kurser under 30 SEK fortfarande är otroligt med tanke på vad som nu är på gång! Kassan har nyligen fyllts på med ca 40 MSEK och är nu mycket stark.

C-Rad har stadigt byggt upp företaget och skrivit avtal efter avtal med världsledande bolag inom strålterapi. Det har tagit tid och vi har fått vänta länge på att det ska komma igång i den takt vi velat se.

Tillväxt och kassaflöde banar väg för stor uppvärdering.

Det är först nu på allvar C-Rad växlar upp tempot. Nya faktorer som kommer att göra C-Rad till en fantastisk placering på några månaders sikt:

_* Q4-rapporten för 2012 visade för 1:a gången ett positivt kassaflöde. Det är mycket imponerande då de stora avtalen inte bidragit än, de kommer nu!

* Orderstocken är på ATH-nivå. I prospektet meddelades det att det fortsatt på ett positivt sätt även i q1.

* Förvärvet av Cyrpa är ett genidrag av C-Rad. Cyrpa har försäljningskanaler över hela världen och levererar produkter till både Varian och Elekta. Cyrpa hade för 2012 en omsättning på 6 MSEK, men inför (!) 2013 var orderstocken redan 10 MSEK! Ett nytt och mycket snabbväxande bolag tack vare sin spetsteknologi inom positionering.

* Cyrpa har fler produkter färdiga att lansera under 2013.

* C-Rad och Cyrpa har redan satt igång utvecklingen av gemensamma produkter inom såväl CT- som linac-rum. I CT-rummet kommer dessa lanseras redan under q2.

* Cyrpa kommer att bidra positivt till C-Rad´s resultat redan under 2013.

* C-Rad presenterade nyligen ett avtal med GE inom 4DCT för Sentinel. Där har tidigare GE använt sig av RPM-systemet från Varian. Efter att ha avbrytit samarbetet med Varian vill nu GE istället använda Sentinel inom 4DCT. Den validering som genomförs kommer snart att vara klar och då är det Sentinel som levereras i samtliga fall där Varian´s system tidigare levererats.
GE är totalt dominant inom CT med en världsmarknadsandel på 38,5% och levererar upp till ca 500 system/år. Sentinel kommer att användas på en betydande del och jag tror att 100 st Sentinel/år kommer att vara lågt räknat!.

I domen mot LAP där C-Rad segrade stod det att läsa för Sentinel att vinsten för C-Rad var ca 300 000 SEK/Sentinel, trots distributörsrabatten till LAP på ca 30-35%! Det gick också att utläsa att den absolut största vinsten, ca 81%, gällde för mjukvaran. Inom 4DCT lär då vinsten bli större.

Det är alltså lätt att inse att just detta avtal med GE för Sentinel kommer att kunna motivera en betydande del av C-Rad´s värdering idag. Alltså via den produkt som anses ha lägst potential av C-Rad´s produkter.

Lägger man till övrig försäljning av Sentinel så kan man räkna hem hela C-Rad´s värdering på bara denna produkt.

* Punkten gällande C-Rad/Elekta kan bli mycket lång då den är bevis för kvalitén på C-Rad´s produkter. C-Rad har avtal/samarbete med Elekta för samtliga sina produkter!

+ Sentinel kommer att presenteras i gemensam lösning mellan C-Rad/Elekta under ESTRO inom 4DCT.

+ Detsamma gäller för Catalyst. Gemensam lösning mellan C-Rad/Elekta kommer att presenteras under ESTRO.

+ Catalyst valdes av Elekta som standard (!) för bolagets olika acceleratorsystem där Free Breathing Gating, andningsstyrd strålbehandling kommer att tillämpas.

+ Versa HD från Elekta presenterades nyligen som framtidens system inom strålbehandling. Jag tror att varenda Versa HD som lämnar Elekta kommer att utrustas med Free Breathing Gating OCH därmed inkluderas 1 st Catalyst till samtliga leveranser med denna funktionalitet.

Helt enkelt en fantastisk potential för C-Rad/Catalyst mot Elekta som kommer att bli en realitet. ESTRO som sagt!

+ Även GEMini är nära det definitiva genombrottet. De sista justeringarna är genomförda och nu kommer bevisen inom kort.
GEMini har utvecklats i Salzburg på Elekta´s referensklinik och på Elekta-linac med löpande rapportering till - just det: Elekta!

+ Troligt att Versa HD från Elekta kommer att utrustas med GEMini.

* Avtal med Carbon/TheraView angående GEMini. Gemensam produkt inom Dosimetry är på gång OCH dessutom får Carbon rättigheterna att sälja GEMini ED som bilddetektorplatta till Benelux-länderna.
Detta innebär att Carbon lämnar sin sedan 20 år tillbaka egna EPID-platta och kommer nu enbart att erbjuda sina kunder GEMini ED när dessa skall byta ut sina EPID-plattor!

Detta ger 2 mycket viktiga signaler:

+ GEMini är färdigutvecklat och så pass bra att avtal nu ligger för dörren. Carbon hade aldrig skrivit avtal för GEMini ED om inte systemet är tillräckligt bra. De sista justeringarna HAR gjort susen och det är ett stort genombrott som nu gör GEMini till en kommersiell produkt.

+ GEMini har inta bara en marknad inom nytillverkning av strålterapisystem! Begagnatmarknaden öppnar upp sig iom detta avtal med Carbon. Enbart Carbon har ca 100 system installerade med sin EPID-variant, nu är denna för gammal och då kommer nu Carbon att erbjuda sina kunder enbart GEMini!

* Mycket positivt är också det att C-Rad nu erhållit ca 40 MSEK, vilket stärker kassan på ett mycket starkt sätt. Kassan är nu oerhört stark och som sagt så visades ett positivt kassaflöde för 1:a gången i senaste rapporten. Detta positiva kassaflöde kommer att bli mycket starkare och större framöver under 2013._

Sammanfattning. ESTRO stor trigger. Uppköp närmar sig.

Sammanfattningsvis så är läget i C-Rad nu mycket bättre än det någonsin tidigare varit. Låg kurs samtidigt som en rad mycket viktiga avtal/faktorer enligt ovan inträffat.

Jag ser ESTRO som inleds den 19 april som den största milstolpen i C-Rad´s historia, hittills. Där kommer marknaden att inse att C-Rad blir att räkna med på allvar nu.

Samarbeten med världsledande bolag inom strålterapin, inkluderat världens totalt sett 4:e största företag GE imponerar stort. Samarbetet med Elekta är enormt imponerande där samtliga produkter ingår.

Detta väcker också frågan:

Hur lång tid innan ett bud kommer på C-Rad?

Jag tror att det finns flera intressenter och att det närmar sig. Tror att det redan under 2013 kommer att göras försök till uppköp. När GEMini snart presenteras som bästa alternativet alla kategorier så är det nog flera stora bolag som vill vara med i budgivningen.

Dagens kurs på 19 SEK är en otrolig möjlighet att komma in på en nivå då bolaget står inför sin största uppvärdering någonsin!

När Catalyst skulle presenteras på ESTRO i London maj 2011 så drog kursen från låga 20 till 42 SEK. Vid det aktuella tillfället så var försäljningen minimal och förlusterna tydliga i varje rapport. Ändå steg värderingen långt över vad den är idag.

Nu är läget som sagt ett helt annat och kassan stark samt att bolaget nu genererar ett positivt kassaflöde. De stora avtalen enligt ovan öppnar upp för mycket hög tillväxt och vinst redan 2013.

Jag tror att kursen når 40 SEK runt ESTRO, kanske före mötet. Efter ESTRO räknar jag med att vi går mot 50 SEK i takt med att stora nyheter kommer den närmaste tiden. Jag tror vi nått 50 SEK till bolagsstämman den 31/5.

Mitt redan mycket stora innehav har under ne blivit ännu större och nytt kapital har gjort att jag kunnat köpa även denna veckan. Nu är depån välfylld och jag har aldrig varit mer optimistisk än nu, C-Rad kommer att bli en lysande investering de närmaste månaderna liksom även på längre sikt.

Men den stora och snabba uppvärderingen från dagens 19 SEK till 40-50 SEK kommer troligtvis att gå mycket fort.

Det känns otroligt kul och inspirerande att vara med nu inför de stora händelserna efter att ha följt C-Rad sedan 2007. Nu kommer omsättning och vinst att visa sig i form av mycket starka siffror.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?