Post entry

C-Rad - Framtiden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inledning

Tänkte ge min syn på den information vi fick igår från C-Rad.

C-Rad utvecklas positivt.

Till att börja det som man så länge väntat på, bokslutskommunikén:

_* Försäljningen ökade markant i q4.

* Historiskt positivt kassaflöde uppnåddes i q4.

* Total orderstock uppgår till 20,8 MSEK._

Detta visar på att C-Rad utvecklas helt åt rätt håll och det mest imponerande av allt är att bolaget lyckats så pass bra, trots att man inte har haft de stora kommande avtalen på plats.
Jag tänker då på följande:

* Elekta-interface för Catalyst. I rapporten kunde vi läsa att detta kommer på plats i vår och att då Catalyst standardmässigt erbjuds alla kunder vid andningsstyrd strålbehandling, vilket är vanligt förekommande och som växer sig ännu starkare framöver.
Volymerna av Catalyst kommer att bli stora när detta snart är på plats.

* Avtal med Civco, USA gällande Catalyst. En årlig försäljning enbart till Civco på mellan ca 25-50 system lockar.

* GE-avtal för Sentinel inom 4DCT kommer framöver. C-Rad kommunicerade detta i förra veckan. GE säljer mellan 200-500 CT-system varje år och dominerar världsmarknaden på området med en andel av 38,5%! Försäljning på 1,5 mdr USD för 2010.

Sentinel kommer ersätta Varians RPM-system som GE haft tidigare. Samarbetet mellan GE och Varian kring RPM-systemet upphörde i samband med att Varian och Siemens inledde ett samarbete förra året. Siemens är nr 2 inom CT, efter GE.

* Avtalet med Cablon/Theraview för GEMini är ett enormt genombrott som marknaden inte förstår potentialen av. Avtalet består av 2 delar:

1. C-Rad kommer worldwide sälja den gemensamma lösningen inom Dosimetry bestående av GEMini och Cablons teknologi.

2. Cablon kommer att sälja GEMini ED inom benelux-länderna. GEMini ED är bilddetektorplattan som iom detta avtal nu självklart är så pass bra att Cablon vill ha denna som ENDA alternativ till sina kunder när de ska byta ut sina gamla EPID-plattor som levererats tidigare av Cablon. Denna gamla platta är nu skrotad och Cablon har valt GEMini ED istället.
Ordrar kan komma vilken dag som helst.

Ovan nämnda avtal kommer snart att generera långsiktiga volymförsäljningar av totalt sett stora mått. Det kommer att ge mycket stora intäkter till C-Rad.

C-Rad färvärvar Cyrpa Medical Security.

Förvärv av Cyrpa Medical Security är också mycket positivt då det ger C-Rad en betydligt större produktportfölj. Förutom redan säljande produkter från Cyrpa så kommer man redan under 2013 lansera gemensamma produkter som stärker C-Rad´s position både i CT- och Linac-rummen. Man blir mer komplett.

Detta gör att C-Rad nu kan gå direkt mot sjukhus/kliniker med införsäljning genom egen säljpersonal. Med en så pass komplett produktportfölj blir detta möjligt.
En omedelbar konsekvens av detta blir att man direkt kan tillgodoräkna sig den 30-35%-iga rabatt som distributörer har när dom säljer C-Rad´s produkter.

En redan hög marginal blir direkt ännu högre.

Med utökad produktportfölj och ökande marginaler så kommer detta också att göra C-Rad till en ännu större uppköpskandidat. Omsättning, resultat och kassaflöde kommer avsevärt att förbättras som ett led av denna process.

Kursreaktionen!:

När det gäller kursreaktionen så blev det stora panikförsäljningar så fort aktörerna såg ordet företrädesemission och kursen 12 SEK.
Nu är det så att det bara gäller var 6:e aktie.

Denna nyemission gäller ett förvärv och utvecklingen av nya gemensamma produkter. Dessutom stärker man den egna säljkåren som ger högre marginaler. Man stärker också kassan, vilket är oerhört positivt då det ger möjlighet att öka produktionstakten när det nu kommer att behövas.
Man kan beställa större volymer komponenter från underleverantörer så att det inte bildas en flaskhals i tillverkningen. Man kan också tack vare stärkt kassa bygga upp ett lager för att möta en nu redan kommunicerad stor efterfrågan på produkter.

Jag tycker att det tillfälle som nu ges är ett fantastiskt köpläge. Om 1 månad kommer C-Rad att stå med välfylld kassa och ett förvärv som öppnar upp stora möjligheter.

Tack vare de positiva signaler som rapporten sände ut så tycker jag att det är självklart att C-Rad om 1 månad har potential att åter etablera en betydligt högre kurs än nuvarande. Jag tycker själv att C-Rad då helt klart är värt mer än de 25 SEK som vi såg innan rapport och ne kommunicerades.

Dessutom vet vi att det är stora nyheter på gång om avtal och ordrar så att C-Rad som bolag utvecklas på ett bra sätt nu råder det inga som helst tvivel om!

En annan sak vi kan vara säkra på är att det nu är många som vill komma åt aktier så billigt som möjligt. Kanske kan det bli några kronor billigare än nu men en sak är säker:

_Det är många som vill in i C-Rad på dessa nivåer. Om 1 månad när ne är genomförd och kassan är välfylld så kommer kursen åter etableras på betydligt högre nivåer.

Jag kommer självklart teckna så mycket jag kan och jag tar tacksamt emot aktier för 12 SEK, om ett litet tag är vi åter på 25-30 SEK, det är nog något som ALLA här är medvetna om.

Just nu pågår en jakt efter så billiga aktier som möjligt._

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?