Post entry

C-Rad - Nasdaq OMX Small Cap. Fyndläge.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nasdaq OMX Small Cap.

Notering på denna större och "finare" lista är ett positivt besked frå ledning och styrelse om att företaget är på rätt väg och att man ser att både vinst och omsättning kommer att öka markant framöver.

Vet att ledningen vill se att omsättning och vinst ökar och det ser man nu iom att beslut om notering på denna lista kommer att tas på bolagsstämman den 1/6. Kommer själv att närvara när detta historiska beslut tas.

C-Rad inför stort genombrott, in i ny fas.

Har följt C-Rad sedan 2007 och tycker att det är helt självklart att bolaget nu gått från att vara ett utvecklingsbolag till betydligt mer inriktat på sälj- och vinstdrivande bolag.

C-Rad har under flera år både utvecklat produkter och bearbetat marknader med ett flertal studier som på alla håll bekräftar de stora fördelar som finns med både Sentinel och Catalyst, även GEMini är på gång och nära avtal.

Det är nu frukten av detta arbete börjar visa sig. Läget har aldrig varit bättre än nu och det är en rad faktorer som och signaler från företaget som nu visar att det kommer en period av mycket hög tillväxt, vilket också kommer att innebära betydande vinster.:

* Senaste rapporten för q4 2011 visade fortfarande ett negativt resultat, men det viktigaste var att orderingången visade sig ökat på ett mycket positivt sätt. Trots att Catalyst lanserades på marknaden så sent som november 2011 då Varian-interfacet var klart, så erhölls en stor orderingång på Catalyst.

Fram tills den 4/1 2012 hade man erhållit ca 20 st Catalyst och efter det har det fortsatt att komma in fler ordrar.

En mycket tydlig signal är att det i flera fall inte var någon testperiod från kundens sida utan beställningar bokades utan utvärderingsperioder.

På ASTRO under hösten 2011 frågade kunder i USA om det var möjligt att förboka Catalyst, då det vi den tiden inte var godkännt av FDA, vilket det nu är.
Detta indikerar att intresset för Catalyst kommer att vara minst lika stort i USA som det redan visat sig vara i de delar av världen som C-Rad nu sålt till.

* Varian har ett utvecklat interface för Catalyst. För funktionaliteter som rörelseövervakning och andningsstyrd strålterapi finns inget bättre alternativ än just Catalyst. Som ett bevis för detta så har Varian levererat många TrueBeam-system med just Catalyst.

Varian har ca 60% av världsmarknaden och ca 70% av marknaden i USA, där USA utgör ca 50% av hela världsmarknaden inom strålterapi.
Detta kommer att ge en mycket stor hävstång på försäljningen av Catalyst tillsammans med Varian.

* Elekta har valt Catalyst som standardlösning för rörelseövervakad- och andningsstyrd strålterapi. Interfacet skall inom kort vara helt klart för lansering och då ge ännu högre potential.

* Elekta har valt Sentinel som standard i Kina till sina Axesse-system.

* I Indien finns nu en rad potentiella kunder som är i beställningsfasen av både Sentinel och Catalyst, vilket skulle vara ett mycket stort genombrott då Indien gör en storsatsning inom strålterapi.

I Indien så delar C-Rad´s partners Varian och Elekta på ca 90% av marknaden.

* Sentinel är nu lanserad inom 4DCT till bolag som Siemens, Philips och Toshiba, snart även GE. Då täcker C-Rad 75% av världsmarknaden inom detta område.

Sentinel inom 4DCT verkar bli ett stort område för C-Rad, tror att C-Rad kommer att överraska marknaden mycket positivt inom området.

* Det mycket stora intresset från de tyskspråkiga länderna i Europa har nu gjort att C-Rad startat upp ett eget försäljningskontor i Berlin.

Ytterligare en stark signal om att C-Rad´s produkter Sentinel, Catalyst och GEMini nu får sina stora genombrott. Intresset för samtliga produkter bekrräftades då alla dessa 3 omnämndes i det PM om det nyuppstartade bolaget i Berlin.

* GEMini slår befintlig teknik på samtliga punkter, endast bildkvalitén återstår. Just nu är bildkvalitén minst lika bra, men man vill vara klart bäst även på detta område.

Det vore mycket positivt om det skulle komma besked om att framsteg gjorts i Salzburg angående GEMini. Utvecklingen fortgår och jag tror att vi kan räkna med positiva besked inom kort.

* LOI-avtal med IBA inom Dosimetry frö GEMini. Tekniskt sett så är GEMini klar.

* LOI-avtal med hemlig ledande aktör på marknaden för GEMini inom Dosimetry. Ett avtal är formodligen nu nära och volymmässigt skulle det innebära ca 40-50 st/år.

Rapport för q1 stor trigger.

Vid förra rapporten, för q4 2011 drog aktien uppåt till 17 SEK.
Att vi nu är på samma nivå är helt missvisande med de mycket stora framsteg som C-Rad gjort sedan dess och då det nu närmar sig flera genombrott för samtliga 3 produkter.

Kommande rapport kommer att vara bättre än för q4 och jag är helt övertygad att den kommer att ha en mycket positiv effekt på kursen vid dagens nivå.

Jag räknar med att orderingången slår nytt rekord och att vi närmar oss vinstsiffror, men räknar med ett litet negativt resultat. Det marknaden fokuserade på sist var den stora orderingången.

Med nu mycket bättre utsikter för ordrar i USA, de tyskspråkiga länderna samt genombrott i Indien och lite annat positivt så är det helt uppenbart att C-Rad framöver kommer att redovisa resultat som på ett mycket kraftigt sätt slår det man gjorde senast i q4!

Att aktien nu handlas på ca 17 SEK har skapat ett mycket attraktivt läge och jag är helt övertygad om att vi snart står inför en stor uppvärdering.

Det finns nu som sagt en rad stora och positiva triggers som alla kommer att öka intresset för C-Rad. Räknar med att vimycket snart ser kurser på 25-30 SEK igen, till att börja med.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?