Post entry

C-Rad - Stort tilltagande intresse från kliniker/sjukhus. Genombrott!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Starkt ökande intresse från potentiella kunder

Intresset för C-Rad och dess produkter har aldrig tidigare varit så starkt som det nu är från kliniker/sjukhus.
Projekten med upphandlingar världen över där C-Rad´s produkter efterfrågas allt mer, C-Rad har aldrig någonsin tidigare uppletv ett sådant intresse som man nu gör.

Anledningen till att dessa projekt nu ökar beror till en mycket stor del på Catalyst och det mycket stora intresse som systemet drar till sig.

C-Rad involverat i 114 projekt

Det som imponerar mest är antalet projekt som C-Rad nu är involverade i, det aktuella antalet projekt den 1/6 är 114 st!!!

Det står utom allt rimligt tvivel att C-Rad´s försäljning iom detta nu är på väg att explodera. För dessa 114 nu pågående upphandlingar gäller följande:

* Det största antalet projekt avser avslut under kommande 6 månader, dvs under 2012.

* Samtliga 114 projekt ligger för avslut inom 12 månader.

* Flera projekt kommer också att avslutas i närtid.

* Den största delen av dessa 114 projekt avser Catalyst.

Det mest anmärkningsvärda är att statusen för dessa 114 projekt är den att C-Rad till nästan alla REDAN OFFERERAT Sentinel och Catalyst!! Det är fakta.

Om man spekulerar i dessa 114 projekt så innebär det att C-Rad offererat minst 228 st Sentinel/Catalyst om ett snitt är 2 st system/projekt, vilket är lågt räknat.

Att den största delen innebär offererade Catalyst-system gör att "strike-nivån" säkerligen kommer att bli hög då Catalyst saknar konkurrens på marknaden. VisionRT är en konkurrent som har ett mycket sämre system till ett högre pris.

Alla kriterier som Catalyst uppfyller harmoniserar med beslut tagna både av accelleratortillverkare och myndigheter för att säkerställa en effektiv och säker strålbehandling.

Catalyst kommer att bli mycket väletablerad på marknaden.

Imponerande strategiska milstolpar

* Orderstock på ca 20 MSEK som innebär att C-Rad kommer att erhålla denna summan under resterande del av 2012. Till detta kommer också mer ordrar som skall realiseras under 2012.

* Lansering mot Varian-interface november 2011.

* Fram till början på januari har C-Rad erhållit ordrar på ca 20-25 st Catalyst till ett marknadsvärde på ca 24-30 MSEK. Dessa togs UTAN tillgång till USA-marknaden och UTAN tillgång till Elektas system.

* FDA-godkännande avseende USA-marknaden kom i mars. USA står för 50% av världsmarknaden avseende försäljning av strålterapiutrustning.

* C-Rad kommer att noteras på Nasdaq OMX Small Cap under q1 2013. Erik Penser Bank kommer har fått uppdraget.

* Den 1/6 2012 meddelades att Catalyst nu passar till Elektas samtliga lanserade strålterapisystem under de senaste 10 åren.

* Elekta har valt Catalyst till sin "Preferred solution" inom rörelseövervakning och andningsstyrd strålbehandling. Detta kommer förmodligen att innefatta ett OEM-avtal till Elekta för samtliga Elekta-system med dessa funktionaliteter.

* Interface för Catalyst till bolaget Civco Medical Solutions är på gång.
Civco har ett behandlingsbord som kallas Protura som nyligen lanserats, se länk:

www.civco.com/ro/products/robotics_igrt/protura/

Civco vill till detta bord, som kan liknas vid Elektas Hexapod EVO, nu använda Catalyst från C-Rad.

Sedan Civco lanserade Protura så har man på ca ett halvår sålt 16 system.
* Respons från protonkliniker är mycket positiv, vilket inneburit att C-Rad nu är med i 3 st projekt avseende protonkliniker. Det handlar i dessa sammanhang om stora summor i för respektive projekt där då kringutrustning som Catalyst har en ännu högre chans att få vara med då den kostnaden är mycket liten, men nyttan är desto större.

GEMini - Stort genombrott i närtid troligt

* För GEMini är läget högintressant med troliga avtal på gång. Jag är övertygad om att inom Dosimetri med den dubbla funktionen bilddetektor/dosimetri-funktion för att avläsa levererad stråldos är mycket intressant och öppnar upp en rad möjligheter till stora avtal.

Alla accelleratortillverkare som bla Varian och Elekta har system inom VMAT där det är problem att avläsa levererad stråldos, vilket är mycket viktigt.
Både Varian, Elekta och flera stora Dosimetry-aktörer är säkerligen intresserade av GEMini för denna funktion.

Avtal för GEMini skulle innebära att samtliga 3 C-Rad-produkter är "hemma" och att det kommer att generera intäkter på helt andra nivåer än tidigare.

C-Rad är nu på väg att få sitt mycket efterlängtade genombrott, det är oundvikligt med en ännu kraftigare orderingång än tidigare.

Jag är helt säker på att bolaget mycket snart av marknaden bekräftas som ett enormt starkt turn-around-case och att nuvarande kurs på 16 SEK går mot 25-30 SEK, i första hand.

Jag är så oerhört glad för att C-Rad äntligen kommer att slå igenom stort och att man nu säkerställer en mycket ljus framtid!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?