Post entry

C-Rad - Var beredda på genombrott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Fakta som vi vet så här långt:

* GE har avslutat samarbete med Varian och då RPM-systemet inom 4 DCT. Nu vill GE istället använda Sentinel, det innebär att alla beställningar på RPM från Varian inom kort kommer att läggas på Sentinel från C-Rad!
GE har 38,5% av världsmarknaden inom CT och säljer ca 200-500 system/år. Ett mycket stort antal Sentinel kommer under kommande år säljas via avtal med GE.

* Snart är godkännandet i Kina för Sentinel klart. Då blir Sentinel standard hos Elekta och deras Axesse-system. Om ni såg Elektas rapport idag så ökade orderingången i Asien med 48%. C-Rad har som bekant startat upp egen försäljning i regionen.

* Avtal med Civco i USA för Catalyst närmar sig. Projektet presenterades på bolagsstämman den 1/6 2012 och detta avtal borde nu vara mycket nära. Ca20-50 Catalyst/år kan detta generera.

* Elekta-interface är nu på gång och detta är oerhört intressant och stort. Elekta har valt Catalyst som "Preferred solution" inom andningsstyrd strålbehandling. Läs PM:

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=508592&lang=en

* Jag VET att Elektas nya system som presenterades i Atlanta i frdags den 1/3 kommer att användas inom andningsstyrd strålbehandling. Och som sagt så har Elekta själva VALT Catalyst som "Preferred solution".
Beskrivningen av Versa HD från Elekta lyder bla:

"Med kombinationen av en extremt god precision och hög stråldos möjliggör Versa HD en mer optimerad behandling och högre effektivitet."

Det finns i detta uttalande 4 saker som är mycket intressanta:

1. Extremt god precision.
2. Hög stråldos.
3. Optimerad behandling.
4. Högre effektivitet.

ALLA dessa 4 förbättrande faktorer för en strålbehandling är utmärkande för just Catalyst. Ser det som att Versa HD använder sig av Catalyst, mycket intressant och framförallt helt banbrytande!

Tror att Elekta-interfacet som nu snart lanseras innebär att Catalyst till många Elekta-system blir en standard.

* GEMini-genombrott av mycket stor karaktär är med all säkerhet nu mycket nära. Avtal med Cablon nyligen ger Cablon rätt att sälja GEMini ED, bilddetektorplattan, innom Benelux-länderna.
Cablon skulle aldrig skrivit på detta avtal om inte GEMini ED nu uppfyller kraven.

Ordrar närmar sig och därmed ett stort genombrott.

* Ovan nämnda avtal bekräftar att GEMini är redo för marknaden, ett klargörande besked borde vara aktuellt inom kort. Tror också att det då kan vara mycket nära eller helt klart med avtal för GEMini till någon stor aktör.

* Rapporten som kom i förra veckan visade på ökad försäljning, stor orderingång, positivt EBIT-resultat och ett positivt kassaflöde.
Kassan stärktes under q4 2012!

Denna rapport bekräftar den stora turn-around som nu gäller för C-Rad.

* Förvärvet av Cyrpa ger bla följande effekter:
+ Fler produkter.
+ Fler produkter gör nu att C-Rad direkt iom detta förvärv kan sälja mer direkt till sjukhus/kliniker. Man kapar distributörsrabatten på 30-35% direkt iom detta.
+ Mer komplett utbud i CT-rum.
+ Mer komplett utbud i Linac-rum.
+ Synergieffekter.
+ Ökad försäljning.
+ Positivt tillskott till vinst redan under 2013.

Detta och mer kan vi vänta oss inom en mycket snar framtid. Flera av dessa nyheter har ensamt en kurspotential på 5-10 SEK när nyheterna släpps. Jag är övertygad om att vi kommer att få se dessa enorma genombrott snart.

Reaktionen på emissionen är inget annat än en masspsykos där investerare ser orden "företrädesemission" och "kurs 12 SEK", alla blundar totalt för verkligheten när man säljer av på dessa nivåer.

För någon vecka sedan betalades det mellan ca 24-28 SEK/aktie.

Besked om förvärv var positivt, det öppnar upp enormt gynnsamma möjligheter för C-Rad framöver.

Rapporten i sig var posittiv och hade förmodligen ensamt gett högre kurser. C-Rad är på rätt väg.

Ändå toksåldes det aktier och idag en kurs på ca 16 SEK, som vi för någon vecka sedan ansåg vara enormt billigt.

Nyemissionen är bra för C-Rad med både förvärv, nya produkter och mer tillskott till kassan för att öka produktionen. Man måste ju nu själva ligga före i beställningarna av komponenter från underleverantörer.

Snart står C-Rad mer rustat än någonsin tidigare. När emissionen är klar har bolaget tagit in ca 42 MSEK.

Jag förstår att en del måste sälja för att kunna teckna, men jag är också säker på att det är många som kommer att stå utan aktier när en given uppgång inleds. Dels tack vare kommande mycket stora triggers i form av nyheter om ordrar och avtal, samt stora genombrott. Dessutom för att framtiden ser bättre ut än någonsin tidigare, med snart nyfylld kassa, förvärv och en bra rapport i ryggen.

Räknar man på kursen i samband med rapport och ne-besked för en vecka sedan så ser det ut så här:

Kurs: 25 SEK, sedan ne-besked om att 6 aktier ger rätt att teckna en ny för 12 SEK. Detta ger då en snitt-kurs på:

6x25 + 12 = 162 SEK/7 st aktier = Snittkurs efter utspädning 23,14 SEK.

Vi har alltså samma värde på C-Rad efter ne-besked på drygt 23 SEK som vi hade innan på 25 SEK. Så liten effekt har denna ne!

Efter ne är det helt uppenbart att värdet på C-Rad skall överstiga den värdering bolaget hade innan ne-beskedet kom för 1 vecka sedan. Med välfylld kassa och ett förvärv som ger en rad positiva effekter så är det lätt att se att kursen inom kort kommer att gå mot 25-30 SEK. Då räknar jag EJ med några som helst effekter av ovanstående triggers och kommande besked från C-Rad.

Jag kan idag inte se något bolag som på så kort tid som C-Rad kan utvecklas bättre kursmässigt!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?