Post entry

C-Rad - Varian/Elekta. Catalyst™ Selected as Elekta’s Preferred Solution

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C-Rad lyckad strategi ger genombrott

Tycker att det måste betonas än en gång vilken enorm utveckling och väl genomtänkt strategi bolaget haft sedan man introducerades 2007.

C-Rad har nu avtal/samarbete med följande ledande världsbolag inom strålterapin:

* Sentinel:

+ Elekta
+ Siemens
+ Philips
+ Toshiba
+ GE (på gång)

Inom det nya området 4DCT täcker C-Rad ca 80% av världsmarknaden när GE snart har implementerat Sentinel till sitt interface.
C-Rad har hittat ett område för Sentinel som kommer att bli mycket stort och där kunder efterfrågar Sentinel på ett mycket positivt sätt.

* Catalyst:

+ Varian
+ Elekta

Dagens PM om avtal med Elekta:

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=508592&lang=en

Dessa 2 aktörer dominerar nu totalt världsmarknaden inom accelleratorförsäljning sedan Siemens lagt ned sin avdelning.

Catalyst har hittills sedan det första interfacet blev klart, Varian, blivit en succé. C-Rad har erhållit ordrar på mellan 20-30 system till ett marknadsvärde på 24-36 MSEK.

Det mest häpnadsväckande med denna siffra är att man erhållit dessa ordrar på en mycket begränsad marknad bestående av system från Varian utanför USA.

Nu har spelplanen ändrats drastiskt av flera orsaker:

* FDA-godkännandet för Catalyst öppnar nu upp världens största marknad då USA står för 50% av denna. USA-marknaden domineras av Varian som nu har ca 70-75% av denna och där Elekta kommer upp i ca 20%.

Båda dessa ledande aktörer har alltså valt att samarbeta med C-Rad för Catalyst som är helt unikt på marknaden.

* Dagens PM om att C-Rad och Elekta ingått avtal om Catalyst som Elekta´s "Preferred solution" är ett stort genombrott för C-Rad då det kommer att generera orders worldwide genom Elekta´s säljkår.

Intressant läsning från Elekta´s årsredovisning som visar på att C-Rad´s produkter ligger helt rätt i tiden då både bransch och myndigheter nu prioriterar dessa områden starkt:

Elekta:

"I takt med utvecklingen av mera precisa och avancerade metoder förväntas strålterapins roll öka i framtiden. Ett stort antal institutioner har investerat i Leksell Gamma Knife®
och Elekta Axesse™ för att kunna erbjuda sina patienter den mest avancerade behandlingen av
tumörer i hjärnan och andra delar av kroppen, såsom ryggrad, lungor, bröst och prostata."

* Just det viktiga Axesse-systemet använder frmöver Sentinel som standardutrustning i Kina och det är bara en tidsfråga innan det gäller worldwide.

* Nyligen startade C-Rad ett eget säljbolag i Tyskland för att möta den starka efterfrågan på den mycket starka marknaden i de tyskspråkiga länderna.

* Indien hör till de starkast växande marknaderna inom strålterapi. Det som gör att Indien kommer att bli en betydande marknad för Sentinel och Catalyst är att Varian och Elekta dominerar den Indiska marknaden totalt med en andel på ca 90%, det är lätt att inse att detta nu kommer att ge en rad ordrar på Sentinel och Catalyst.

Jag har en kontakt i Indien som säger att det finns en rad kliniker/sjukhus som är mycket nära att köpa in både Sentinel och Catalyst. När detta händer så är det ett mycket stort genombrott för C-Rad!

* Kina, Sydkorea kommer också att bli mycket viktiga marknader för C-Rad som redan ökat försäljningstakten på dessa marknader. Bara en tidsfråga innnan framgångarna kommer att sysnas ordentligt.

* GEMini:

+ Elekta
+ IBA
+ X, hemlig partner inom Dosimetry som skrivit ett LOI-avtal för GEMini.
+ Paracelsus i Salzburg.

Genombrottsorder på GEMini kom nyligen till Paracelsus i Salzburg. Detta bekräftar GEMini´s kvalité som så pass bra att marknaden nu är villiga att köpa in systemet. Paracelsus kommer att använda GEMini som bilddetektorplatta vid strålbehandling av sina patienter.

Det är uppenbart att de utlagda bilderna på hemsidan nu indikerar att C-Rad slår konkurrenten PerkinElmer på fingrarna alla kategorier, bildkvalitén är nu minst lika bra och de övriga och mest värdefulla paramterarna visar att GEMini är överlägsen PerkinElmers teknik.

Kommer att bli mycket intressant den dag som C-Rad går ut med PM om en första OEM-order på GEMini. Tror att vi är mycket nära nu.

Sammanfattning:

C-Rad står hur tydligt som helst nu inför ett enormt genombrott på hela världsmarknaden med samtliga 3 produkter.
Orderingången är redan på rekordnivå och nu öppnar sig mycket större marknader iom FDA-godkännandet för Catalyst i USA, Elekta-avtalet idag och den nya mycket stora marknaden inom 4DCT för Sentinel.

Dagens kurs på ca 17 SEK är myckt billigt om man nu räknar in vad som är på gång. De ovan nämnda viktiga faktorerna kommer att bevisa den starka turnaround som nu C-Rad inlett.
Bolaget kommer tack vare samarbeten och avtal med Varian, Elekta, IBA, Siemens, Philips, Toshiba, GE och X (hemlig) ha en kraftigt ökande försäljning och det är uppenbart att en uppvärdering nu lär bli stark.

Jag anser tack vare de senaste beskeden att C-Rad står inför enormt positiva genombrott på bred front.

Jag räknar med en initial uppgång till 30 SEK inom kort bla med anledning av att jag är övertygad om att det kommer flera positiva besked inom kort.
Detta har även C-Rad själva meddelat. Det är flera positiva besked på gång.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?