Post entry

Enormt genombrott på gång. Kurslyft ofrånkomligt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C-Rad etablerar sig på strålterapimarknaden, kommande storbolag.

Det känns så härligt att vi nu kommit så pass långt och att C-Rad nu blir det starkt vinstdrivande bolaget som jag sagt att det skall bli!

Jag har följt C-Rad sedan 2007 och såg tidigt att detta kan bli riktigt stort och nu är man där.

3 högteknologiska produkter inom strålterapi och alla kan ses som överlägsna befintlig teknologi. GEMini som bilddetektorplatta är just nu bättre än befintlig teknologi på 2/3 punkter, den 3:e gäller bildkvalitén där har man likvärdig kvalité, men där jag förväntar mig att framsteg gjorts och att det borde vara dags med en ny rapport från detta arbete.

Produktportfölj, egna produkter:

* Sentinel.

- Av Elekta vald som "preferred solution" inom positionering.

- Av Elekta vald som standard vid samtliga leveranser av Axesse-system från Elekta på Kina-marknaden. Dett innebär ett löpande avtal med en årlig försäljning av ca 30-50 system. Vet att antalet ligger i "den övre delen" i detta spann.

- Inom CT, datortomografi, så når nu C-Rad med Sentinel 80% av den Europeiska marknaden. Tillverkare som Siemens, Philips och Toshiba har nu interface klara för Sentinel till sina system.
Senare under 2012 kommer också GE att bli klart.

Även inom CT kommer detta att innebära betydande volymförsäljning.

* Catalyst.

- Interface till världens största aktör på marknaden, Varian. Catalyst är kompatibelt med nyförsäljning av 300 Variansystem/år.

- Succéartad introduktion på marknaderna Europa och Sydkorea. C-Rad har där i upphandlingar på bara 2 månader sålt in 20 system av Catalyst!
20 Catalyst inbringar ett marknadsvärde på 24 MSEK.

- Ordrar fortsätter in och C-Rad har ej kommunicerat ut alla tagna orders. Tror att bolaget nu har en orderingång på totalt 30 Catalyst vilket innebär ett marknadsvärde på 36 MSEK.
Detta kan bara beskrivas som en total succé för denna produkt som saknar motstycke på marknaden. Här vissta C-Rad med Brahme och Hedlund i spetsen vad som saknades på denna gigantiska marknad. Catalyst är en helt unik produkt som täcker in hela den komplexa behandlingsprocessen inom strålbehandling och säkerställer en säker och optimal behandling.

Elekta-interface för Catalyst äntligen klart?

Det blev i veckan känt att ett Catalyst-system blev beställt till universitetssjukhuset i Sundsvall. Leverantör blir Elekta med ett Infinity-system + Catalyst. Detta måste innebära att Elektas interface nu är på väg att släppas på marknaden. Skulle det vara så så är potentialen enorm!

Elekta har valt Catalyst som standard för funktionaliteterna rörelseövervakning och andningsstyrd stråplterapi, vilket kommer att leda till stora volymer.

När det bekräftas att Elekta-interfacet är klart så är det en enormt viktig milstolpe för C-Rad, man har då interface klara till de 2 största företagen i världen, Varian och Elekta. Dessa båda dominerar marknaden totalt,särskilt sedan Siemens lagt ned sin verksamhet på området.

- Ett bevis för hur pass viktig Catalyst kommer att vara inom rörelseövervakad och andningsstyrd strålbehandling är det jag fick höra för 2 veckor sedan:

"Elektas försäljare är frustrerade över att man inte kan offerera rörelseövervakning eller andningsstyrd strålbehandling, det som nu Varian gör med Catalyst"

Försäljarna inom Elekta vill naturligtvis att utvecklingsavdelningen på företaget släpper Response2-interfacet till marknaden så fort det går, så att man kan ta igen förlorad mark till värsta konkurrenten Varian.

- Elekta har valt Catalyst som sin standard inom dessa 2 funktionaliteter. När Elekta skall leverera accelleratorsystem runtom i världen med dessa 2 funktionaliteter så kommer det att vara med Catalyst!

Senaste beskedet från Elekta verkar vara ett frisläppande av interfacet till försäljning nu i april. Enormt betydelsefullt för C-Rad vilket kommer att få Catalyst-försäljningen att bli ännu mycket starkare.

Nu kan detta alltså vara klart!

- Catalyst har nyligen blivit FDA-godkänt i USA. USA står för drygt 50% av all försäljning inom strålterapi och Varian med färdigt interface till Catalyst har en andel av 65-70% i USA.
Var och en kan ju gissa hur pass mycket detta kommer att trigga försäljningen av Catalyst.

- Catalyst (och Sentinel) kan också snart ingå i affärer i Indien. Systemen är godkända i Indien redan nu och kan offereras. Indien är en av de marknader som växer starkast i världen och Elekta och Varian är där totalt dominanta. Givetvis positivt för C-Rad.

* GEMini.

- Första order på GEMini erhölls nyligen från Salzburg.

- Arbetet i Salzburg pågår och det innebär att GEMini kommer att bli totalt överlägset dagens teknik.

- Inom Dosimetry är GEMini redan färdigtestad och godkänd. Systemet uppfyller mer än väl kraven från branschen. Ett LOI-avtal från i höstas med en ledande aktör på marknaden innebär en potential på ca 40-50 st GEMini/år.

Jag tror att det är mycket nära till detta genombrottsavtal. Jag tror att C-Rad snart har detta första OEM-avtal klart.

Orderingång på rekordnivå- kraftig turn-around inledd.

Är oerhört imponerad av hur snabbt det nu går för C-Rad, under det senaste året har det gjorts fantastiska framsteg och försäljningen har tagit ordentlig fart.

Orderingången var i början av 2012 över 20 MSEK för och en stor del hamnar i q1. q1 kommer att innebära ett kraftigt trendbrott för C-Rad då försäljning och vinst kommer att visa sig vara mycket starka.

2012 kommer att vara en enda stor turn-around för C-Rad, den är redan i full gång. Om man kunde ta order på minst 20 Catalyst på ett par månader utan tillgång till USA-marknaden, hur stor försäljning kommer det då bli nu?

Jag är övertygad om att det innebär att försäljningen av Catalyst-system kommer att nå ett antal på minst 50-75 st under 2012. En fantastisk men fullt rimlig siffra som skulle kunna gå att överträffa med tanke på marknadens stora sug efter denna produkt.

Att C-Rad också valt att söka notering på Nasdaq OMX Small Cap under 2012 ger tydliga signaler om vad bolaget räknar med framöver. Det är stor tillväxt för både omsättning och vinst. C-Rad är på gång att bli ett mycket viktigt företag för aktörer som Varian och Elekta.

Försäljningspotentialen enorm.

För C-Rad uppdagas nu en enorm försäljningspotential när nu både Sentinel och Catalyst fått sina definitiva genombrott som garanterar en stor försäljningsvolym och där GEMini nu också erhålt en första order.

Om man radar upp kommande potentiella försäljningsvolymer/år så ser det ut som följer gällande marknadspriser:

Sentinel:

+ Kina, standard till Elekta minst 40 st/år ger 40x600000 = 24 MSEK.

+ Övriga marknader för Elekta: ca 100x600000 = 60 MSEK.

+ Varian ca 500x600000 = 300 MSEK

I dessa siffror räknar jag med den stora CT-potentialen.

Catalyst:

Standard till Elekta ger ca 250x1200000 = 300 MSEK.

Standard till Varian, Catalyst nu kompatibelt med 300 Variansystem/år.

Detta ger 300x1200000 = 360 MSEK.

GEMini:

Har av C-Rad angetts ha en potential på över 1 mdrSEK/år.

BioArtist och Orbiter:

Har av C-Rad angetts ha en potential på över 10 mdrSEK/år.

Dosimetry och övriga produkter:

Räknar med ca 15 MSEK.

Om man summerar siffrorna för Sentinel och Catalyst som redan nu är igång på marknaden så får man en potential avseende marknadspriserna på:

1044 MSEK.

Lägger man till GEMini som nu står inför ett genombrott så får vi:

2044 MSEK.

Lägger vi till BioArtist och Orbiter så får vi över 12 mdr SEK/år!

Det är givetvis en bit kvar till man når maxvolymerna men redan nu växer C-Rad så det knakar. Det lär avspegla sig även i börskursen.

Nytt uppköpsscenario

Till sist en tanke om uppköp av C-Rad. Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan ett uppköp blir ett faktum. När är svårt att säga men ett nytt scenario har dykt upp enligt mig.

När Elekta dröjde med sitt interface mot Catalyst så sökte C-Rad upp Varian och skrev ett avtal med denna gigant. Det har utmynnat i den succéartade försäljningen av Catalyst-system som vi nu ser.

Som jag sa tidigare så är Elektas försäljare frustrerade över att man inte kan offerera rörelseövervakning eller andningsstyrd funktionalitet när man inte lanserat sitt interface för Catalyst.

Detta är funktionaliteter som idag kan offereras av Varian tack vare Catalyst.

Om jag vore Elekta eller Varian så skulle jag köpa upp C-Rad och inte låta konkurrenten få tillgång till Catalyst, eller de andra produkterna.

Särskilt Elekta som har avtal/samarbete med C-Rad för samtliga produkter Sentinel, Catalyst och GEMini. Elekta har egen vinning av att äga dessa produkter då man kommer att köpa in ett mycket stort antal av dessa under kommande år.

Det vore ett strategiskt mycket klokt val att nu direkt köpa upp C-Rad och sätta käppar i hjulet för Varian.

Jag skulle inte bli förvånad om det kommer ett bud, eller att en budstrid blossar upp mellan dessa båda bolag, det vore helt logiskt.

Kommande nyhetsflöde

Räknar med följande nyheter inom kort:

+ Kommersiellt genombrottsavtal för GEMini inom Dosimetry.

+ Viktiga kliniska rapporter som rekommenderar Sentinel och Catalyst.

+ Starkt ökande orderingång.

+ Fler genombrottsordrar i USA för Catalyst.

+ Utskick från Varian till samtliga Varian-försäljare med beskrivning av Catalyst för offerering av rörelseövervakning och andningsstyrd strålbehandling. Enorm potential för försäljningen av Catalyst när samtliga Varian-försäljare kan erbjuda sina kunder dessa funktionaliteter tack vare Catalyst.

+ Elektas interface Response2 lanseras för Catalyst.

+ Framgångar för GEMini.

C-Rad inför ett stort kurslyft.

Oavsett när bud kommer så är jag helt säker på att det nu är en gyllene chans att följa med på en mycket vinstgivande resa i C-Rad. Det är den omtalade ketchupeffekten vi nu ser i försäljningen.

Kursen på 26 SEK är fortfarande bara på nivån på aktien för 1 år sedan, INNAN Catalyst blev känd. Nu gör C-Rad en mycket stark turn-around som borde belönas på ett mycket bättre sätt än vad vi nu ser. Dessutom handlades aktien i 42 SEK efter Catalyst-presentationen på ESTRO i maj 2011. Omsättningen har varit mycket hög och kursuppgången ser nu ut att bli mycket stor, särskilt då det är så stora nyheter på väg ut. Det kan inte finnas någon som vill sälja när det är så stora saker på gång.

Räknar med att aktien mycket snart handlas i intervallet 40-50 SEK, för att nå upp till intervallet 50-60 SEK inför beslutet om noteringen på Nasdaq OMX Small Cap tas på bolagsstämman den 1/6.

Tycker att en uppvärdering mot dessa kurser är ofrånkomlig då det är så tydligt att C-Rad kommer att växa enormt under de kommande åren med start nu 2012!

Har tack vare tron på att Elekta-interfacet nu är klart även justerat upp mina riktkurser.

Man kan lugnt räkna med att det är stora nyheter på väg ut som kommer att bekräfta att det är så mycket positivt som nu händer i C-Rad, det kommer att vara ofrånkomligt med en uppvärdering.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?