Post entry

C Security – Redo för internationell expansion!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C Security tillhandahåller ett välutvecklat båtlarm vid namn C-pod med diverse tillhörande funktioner. Inom några veckor räknar bolaget med att de första betalningarna från OSK genomföras, som är ett av Rysslands största försäkringsbolag med ca 15.000 båt-försäkringskunder. Samtidigt har franska Gras Savoye Yachting (GSY) som är en av Europas största båtförsäkringsförmedlare gått ut med ett erbjudande om sin nya försäkring till drygt 3 000 av sina försäkringskunder, där C-pod är obligatoriskt.

Var inne på att skriva en analys om C-Security förra sommaren efter samarbetet med franska Gras Savoye Yachting kommunicerades. Insåg dock att större ordrar låg en bit bort i tiden och det fanns risk för en nyemission då kassan var låg, vilket också blev scenariot. Nu ser allt betydligt bättre ut för bolaget och 2018 kan mycket väl bli året då C Security blir kassaflödespositiva och aktiekursen utvecklas i en mycket positiv riktning.

C-pod är det ultimata båtlarmet och söksystemet som skyddar båtar i fler än 50 länder. Systemet är flexibelt vilket gör att det passar de flesta båtstorlekar. C-pod fungerar i hela världen och om något händer med båten eller flottan av båtar varnar systemet direkt ett obegränsat antal mottagare.

Systemet skyddar mot inbrott, stöld, vatten, brand, temperatur, lågt batteri och möjliggör att sätta på och av elektronisk utrustning ombord. Det får GPS-position var 5:e sekund, sensorerna är robusta med branschens bästa detekteringsnoggrannhet och tillförlitlighet. Servrar kontrollerar att systemet är online varje timme och skickar en varning om systemet går offline. Bolagets affärsmodell går ut på att bygga en kundbas som generar återkommande abonnemangsintäkter. C Security är vid första köptillfället ett produktbolag men efter det levererar bolaget en service. Ett C-pod system kostar runt 4000 SEK att köpa och tillhörande abonnemang kostar ca 1000 SEK årligen med möjlighet till viss rabatt om man tecknar flera år samtidigt.

Att ha en C-pod installerad i sin båt innebär oftast en rabatt om 10-20 procent på sin försäkringspremie och även en kraftigt eller helt reducerad självrisk.

Betalningar från OSK i Ryssland nu mycket nära

För en tid sedan gick bolaget ut med att de har ingått ett avtal med ett av Rysslands största försäkringsbolag (OSK) som utgörs av en grupp om drygt 100 stycken försäkringsbolag.

Systemet skulle först testas i fyra större städer i Ryssland och utökas till samtliga försäkringskunder med en båtförsäkring om resultatet slog väl ut.

För att få en uppdaterad nulägesrapport kontaktade jag VD Magnus Söderberg på telefon. Han berättar att OSK kort efter inledande samarbete beslutade att göra C-pod obligatoriskt för de kunder som vill teckna en båtförsäkring hos OSK, efter en mycket kort testperiod. Vilket innebär att om en kund skall förnya en båtförsäkring hos OSK måste den ha ett C-pod system med ett giltigt abonnemang.

OSK har ca 15.000 båt-försäkringskunder och flera tusen av dessa kommer behöva förnya sin försäkring under de kommande åren. Ett par 1000 st C-pod med tillhörande abonnemang skulle innebära intäkter uppemot 20 MSEK med löpande årsintäkter för abonnemangsavgift.

Det kan ställas i paritet till dagens nertryckta börsvärde på ca 18,5 MSEK där storägare och styrelse äger över 60 procent av aktierna. Största ägare i bolaget är Nordnet Pensionsförsäkring som äger ca 30 procent av aktierna.

OSK kommer även att bli det första försäkringsbolaget i Ryssland att försäkra vatten- och snöskotrar om de är utrustade med ett C-pod system. C-pod är även enligt Magnus Söderberg tillkännedom det enda godkända och officiella båtlarmet i Ryssland.

Ryssland skiljer sig ifrån Europa då många aktiviteter behöver göras manuellt och i person, byråkratin är komplicerad och ledtiderna är ibland långa. Betalningarna mellan Ryssland och Sverige har varit komplext och inte fungerat fullt ut på grund av bland annat en spärr i samband med kortbetalningar av större belopp till utlandet m.m. Betalningarna förväntas nu fungera inom några veckors tid enligt Magnus Söderberg, vilket man även kan läsa i bolagets delårsrapport från slutet av förra veckan.

Arbetet med att lösa betalningsflödet från Ryssland till Sverige pågår alltjämt mellan den ryska banken och det ryska finansdepartementet. Enligt uppgifter till Bolaget skall de fösta testbetalningarna genomföras inom de närmsta veckorna.

Ökad orderingång från franska Gras Savoye Yachting förväntas ske i maj månad

Förra året slöt C Security ett avtal med franska Gras Savoye Yachting som är som är en av Europas största båtförsäkringsförmedlare som arbetar med fler än 300 försäkringsbolag över hela världen. Gras Savoye Yachting har ca 20 000 försäkringstagare i Europa. Avtalet omfattar den franska marknaden och innebär att Gras Savoye Yachting introducerar en ny försäkringsprodukt till deras kunder där C-pod systemet kommer att vara obligatoriskt. Försäkringsprodukten innehåller en båtförsäkring med rabatt på försäkringspremien och eliminerad självrisk och går endast att teckna om kunden har ett C-pod system som är kopplat till Gras Savoyes sjöassistans.

Gras Savoye Yachting (GSY) gick för några månader sedan ut med ett utskick med information om sin nya försäkring där C-pod är obligatoriskt till drygt 3 000 av sina försäkringskunder, vilkas försäkringar skall förnyas under 2018. Försäkringen kommer även gå att teckna via franska försäkringsbolagets hemsida.

Under påskhelgen fick C Security de första kundbeställningarna från samarbetet med GSY och förutsatt att tidsplanerna hålls förväntar C Security se en märkbart ökad orderingång drivet av GSY- samarbetet med start i maj månad.

Förra månaden tecknade även C Security ett avtal med Lagoon som är en av världens ledande katamarantillverkare. De har valt C-pod som standardutrustning på en av sina katamaranbåtar vilket resulterat i ett uppskattat ordervärde 2018 på 400.000 SEK. Lagoon ingår i Beneteau-gruppen där fler båtmärken som Prestige, Jeanneau, Four Winns, Glastron och Wellcraft bland annat ingår. Ordern från Lagoon kan ge ”ringar på vattnet” och med tiden resultera i mervärden.

Vi är glada att ännu en stor båttillverkare valt C-pod som standardutrustning i sina båtar. Detta bevisar att vårt säkerhetssystem håller de höga krav som ställs av världsledande båttillverkare.” säger Magnus Söderberg

C Security har även långtgående diskussioner med nya distributörer i England, Tyskland och Förenta Arabemiraten som kan leda till ytterligare avtal och ordrar.

Teknisk analys

Omsättningen i aktien har ökat avsevärt den senaste tiden. Aktien har brutit den fallande trendkanalen på medellång sikt och reagerat kraftigt upp. Målkursen vid 0.53 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 0.49 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Slutord

Mycket börjar helt klart falla på plats för C Security och det bör avspegla sig på aktiekursen ordentligt. Dagens börsvärde på ca 18,5 MSEK känns mycket lågt. Med nyemission i ryggen och flera stora triggers i närtid går bolaget in i en mycket intressant period. Infrias mycket av det som ligger i pipeline kan C Security bli en riktig vinnare på börsen 2018!

Disclaimer:

Är själv aktieägare, all handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

https://c-pod.com

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/04/20/c-security-delarsrapport-for-c-security-systems-ab-publ-januari-mars-2018.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/03/29/c-security-c-security-far-order-vard-400-000-kronor.html

https://www.investtech.com

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/03/29/c-security-lagoon-en-av-varldens-ledande-katamarantillverkare-har-valt-c-pod-som-standardutrustning-pa-en-av-sina-nya-batmodeller.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/12/21/c-security-uppfoljning-av-battillbehorsmassan-mets-i-amsterdam-och-batmassan-i-paris.html

https://youtu.be/b7f3bUYY924

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/03/29/c-security-c-security-systems-ab-publ-har-ingatt-ett-avtal-med-gras-savoye-yachting-som-ar-en-av-europas-storsta-batforsakringsformedlare.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/03/29/c-security-c-security-tecknar-avtal-med-forsakringsformedlare-for-franska-marknaden.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/04/24/c-security-c-security-slutforhandlar-i-tva-projekt-omfattande-ca-3500-system-och-paborjar-ett-samarbete-med-ett-av-rysslands-storsta-forsakringsbolag.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?