Post entry

Tänk att en enkel fiskare kan få ett helt bolag på fallrepet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagen idag har präglats av stora kursfall och extrema rörelser i flera bolag listade på Stockholmsbörsen.

Ingen har väl undgått att reflektera över C2Sat's fall på över 15% idag. Det finns även mycket som tyder på att detta ras som bolagets aktie har utsatts för idag är igångsatt av ett enkelt blogginlägg från en fiskare som har installerat antennen på sin fiskebåt. Detta tycker jag är värt att reflektera över. Om ett enkelt blogginlägg kan medföra dessa enorma konsekvenser borde man verkligen tänka efter vad man investerar i. Personligen är jag inte insatt i C2Sats produkter det minsta, utan detta är enbart en reflektion över vad som kan hända.

Jag undrar även om alla som idag har sålt sina aktier i bolaget verkligen har kollat upp sanningshalten i bloggen?

- Är det sant det som skrivs?

- Finns fiskaren?

Jag påstår varken det ena eller det andra, utan enbart ställer frågan om dagens kursfall är underbyggt.

Dock skall vi inte bortse från att dessa kursrörelser i mindre förhoppningsbolag kan ske utan större nyheter, utan enbart på mindre spekulationer och allmännt hysteri från hugade spekulanter. Jag tror knappast samma rörelser hade skett i Volvos aktiekurs om samma fiskare i bloggen hade klagat på sin Penta motor.

Dagen idag har även präglats av ytterligare en stor kursrörelse i ett förhoppningsbolag baserat på ett enkelt inlägg på en aktiesida, nämligen Eurocine. Men det är en annan historia som säkerligen kommer fortsätta ett tag till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?