Post entry

BSV vs Grinig 3-0.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Portföljen tog ett rejält kliv uppåt igår och nästa vecka tror jag på vidare uppgång.

Portföljen tog ett rejält kliv uppåt under Fredagen efter det kom trevliga nyheter både om Cassandra och Neurovive. Och min magkänsla säger mig att det blir blått även nästa vecka, frågan är hur mycket.

Jag har förnärvarande 2 stycken depåer, en kapitalförsäkring och ett investeringssparkonto med depå. Min grunddepå är Kapitalförsäkringen och i Investeringsdepån ligger mitt belånade innehav sedan ett par veckor tillbaka.

Kapitalförsäkringen ligger i år: + 47 %

Investeringssparkontot ligger i år: + 10 %

Så änsålänge har det visat sig lönande att belåna mig.

Portföljen är sedan några veckor tillbaka rensad på allt utom Neurovive, Cassandra och Nexam. Det finns flera andra lovande bolag som jag inte har inne i portföljen då jag helt enkelt tror dessa tre har mest potential i närtid samt inte orkar hålla mig uppdaterad med flera.

Cassandra Oil

Just nu anser jag Cassandra har störst möjlighet att skjuta uppåt på kortast möjliga tid, men med risk därefter. Med 16% upp idag så visar aktien att den fortfarande har raketbränsle kvar så det räcker och blir över.

Förtroendet är inte på topp för bolaget, Di:s Anneli skjuter nästan varje vecka negativa artiklar från höften och man får intrycket av att bolaget har blivit något av hennes nagel i ögat. Men idag kom det något som nästan kan liknas vid en neutral artikel om att bolaget nu står väldigt nära att driftsätta CASO 001 och säkrat finansieringen...vänder vinden även hos DI måntro?

http://www.di.se/artiklar/2014/5/23/cassandras-nyemission-garanteras/

Potential och Risk brukar alltid gå hand i hand och så även hos Cassandra. Det största hotet för Cassandra bör vara att det blir ytterligare förseningar, och då företaget verkar i Irak så är detta en betydande risk. Infrastruktur, korruption ja det finns mkt som kan sätta käppar i hjulen.

Men med det sagt så är potential något utöver det vanliga och man brukar säga att histroien visar framtiden, och där ser vi kurshöjningar så det vattnas i munnen.

Och jag har väldigt svårt att se att inte Cassandra skjuter i höjden när CASO 001 börjar producera olja, det mest logiska borde vara att ATH passeras när en sådan milstolpe är avklarad men marknaden är inte alltid logisk samt att Cassandra troligen handlas med lite missnöjes rabatt.

Men hur som helst så ligger driftsättande väldigt nära så kan nog bli lite drag de kommande veckorna...

Neurovive

Stora insiderköp,Di börjar uppmärksamma bolaget och konferenser som ska presentera energiregleringen under Juni månad. Aktien drog med över 6% idag då Di rekat aktien och med ökad mediabevakning så tror jag på vidare uppgång.

http://www.di.se/artiklar/2014/5/23/insiderkronika-hogriskaktie-lockar/

Samtidigt som aktien handlades upp med 6% idag så kan jag inte tänka mig annat än detta endast är början då bolaget har flera stora triggers inom 1 års tid. Där Hepatit kandidatens eventuella utlicensiering samt Fas 3 resultaten för Cicomulsion kan bli de största kurs höjarna.

Nexam

Nexam verkar samla kraft med flera stora triggers som kan komma i princip när som helst och min tro är att vi då ser en ny uppvärderings våg.

Bolaget har tagit in friskt kapital i en NE för att kunna expandera snabbare.

Flera nya tjänster har blivit tillsatta inom företaget. När väl den nya personlen kommer igång så bör den riktigt stora bollen sättas i rullning.

http://nexam.se/Investors/Press-releases/Pressmeddelande/?releaseid=1614735

Flera avtal bör komma under 2014 och när dessa samt storleken på BASF, Armacells ordrar blir kända så kan vi nog lägga dagens nivåer bakom sig.

Vi får se hur min portfölj ser ut om någon månads tid!

Men just nu är ställningen BSV vs Grinig, 3-0! ;)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?