Post entry

FirstNorth C (del 1)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Caperio – kort om… ...bolagetÄr en återförsäljare av datorer, datortillbehör och programvara, med fokus mot den offentliga sektorn. Bolaget noterades under 2008, och tog över Enlight börsplats.

...siffrorna
Bolaget har haft en kraftig organisk tillväxt sedan starten 2000 till idag 400 Mkr på årsbasis, dock ingår ett förvärv på 100 Mkr. Tillväxten har skett utan några större förluster, och resultatet har pendlat runt nollsträcket senaste kvartalen. Marginalen i branschen är överlag låg, men bolaget siktar på att slå branschen och komma upp i en nivå om 4-5%, man är långt ifrån det idag.

...första intrycket Hyfsat sort och stabilt bolag som vuxit kraftigt utan stora förluster, vilket känns positivt.

...aktien Värderingen ligger idag på 66Mkr, 6 öre per aktie, även om värdet halverats sedan bolaget började handlas känns det inte som någon självklart kursdubblare.

Aktien kan dock vara värd att lägga till bevakningslistan, när/om bolaget lyckas få till en marginal i affärerna och inte enbart ha fokus på tillväxt kan en uppvärdering säkert ske.

Capilon – kort om… _...bolaget_Ett bolag som förvärvar och vidareutvecklar industribolag, idag äger bolaget Österby Marine och TermoRegulator, med verksamhet inom stålgjuteri och tunnplåtsbearbetning.

...siffrorna
Omsättningen ligger på nästan 550Mkr för 2008, och ett negativt resultat strax under nollan. 2007 genomördes en fastighetsförsäljning vilket drog upp resultatet kraftigt om man börjar jämföra siffror.

Första kvartalet hamnade resultatet strax över nollan, trots en kraftigt sjunkande försäljning av tunnplåtsprodukter, samt att man belastats med en del oförutsedda kostnader (samma sak hände i Q4an, så frågan är om det kommer mer av detta).

...första intrycket De verkar inom en tuff bransch och utveckla bolag under en lågkonjunktur och snabbt på riktigt bra resultat är inte lätt. Känns dock som solida bolag, men en god kundbas, så när det vänder kanske bolagen står än stabilare.

...aktien Aktien har sjunkit i takt med att konjunkturen blivit allt tuffare, för att sakta jobba sig uppåt sedan årsskiftet. Aktien handlas runt 19 kronor och ger ett börsvärde på 70Mkr. Situationen för tillfället gör att värderingen känns hög på kort sikt, på lite längre sikt kan bolaget säkert klara av att prestera ett resultat som motsvarar värderingen.

Jag avvaktar dock tillsvidare.

Catech – kort om… _...bolaget_Catech har ursprungligen haft sin verksamhet inom sågindustrin, där de verkat som en leverantör av utrustning till produktionen. Bolaget har nu valt att dela upp bolaget i två delar, dels det gamla Catech, samt ett nytt verksamhetsområde ”GreenTech”

...siffrorna
Omsättningssiffrorna har nästan halverats senaste tiden, troligen beroende på konjekturen och att sågverken haft det väldigt tufft. Den lilla vinsten bolaget tidigare presenterade har nu vänts till förlust.

...första intrycket Sågbranschen känns extremt tuff, och bolaget verkar inte ha genererat några större vinster även under högkonjunkturen. Att bolaget börjar nischa in sig på ”GreenTech” känns lite luddigt, detta helt med nyemitterade aktier.

...aktien Bolaget värderas till knappt 10Mkr, en omvänd splitt är gjord för någon månad sedan och aktien står i 7-8 kronor. Visst är det reella värdet lågt, men jag ser inte vad som inom kort tid skall vända utvecklingen av aktien. Kan dock vara värt att titta på om ett tag, om de får till några bra förvärv inom greentech, men tills des avstår jag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?