Post entry

Fyndläge i Central Asia Gold BTA2?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Central Asia Gold har gjort en stor nyemmision. Kursen stod i ca 15 kr och för varje ny aktie fick man 8 nya för 1,60. kursen dök till drygt 1,6 och drygt 14% av aktierna tecknades av garanterna.

Nu är emmisionen slutförd aktien har återhämtat sig till över 2 kr. Det finns två BTA (betald tecknad aktie) BTA1 och BTA2 där BTA1 kommer att konverteras tidigare då de var tidigare anmälda. Troligtvis sitter garanterna med BTA2 och vill hämta tillbaka sitt kapital. Senaste avslut i skrivande stund är 2,15 för aktien 2,00 för BTA1 och 1,58 för BTA2. Flest "aktier" omsätts i BTA2.

Vilket pris är då rätt? Stödköps aktien för att sälja BTA eller är garanterna väldigt ivriga att komma ur ?

Oavsett så skall man köpa BTA2 om man är intresserad av Central Asia Gold.

Historiken är urusel med nyemmisioner och prisfall på aktien, men klarar man den har gången vad man prognostiserad är den antagligen ett fynd. Efter sammangående med ett annnat bolag och ny huvudägare och ny produktionsstrategi kan det finnas en möjlighet för vändning.

Inget för att lägga stor del av kapitalet i, men kanske värt en post.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?