Post entry

Christer Gardell tror på börsuppgång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den kände finansmannen Christer Gardell tror på fortsatt börsuppgång.

Han talade på Nordnets aktiekväll på Waterfront i Stockholm på torsdagskvällen (16/2 2017).

- Jag ser mycket optimistiskt på börsen sa han. Det finns inga alternativ till börsen och pengar måste ju ta vägen någonstans. Fastighetsbranschen och obligationer känns inte riktigt bra just nu. - Då återstår bara börsen, sa Christer Gardell.

- Vi har ej nått toppen. Uppgången kommer att fortsätta, sa Christer Gardell. Jag är optimistisk. - Det var en bullmarknad år 2000 och år 2007. Sedan kom nedgången då. Då kände jag att det skulle vända. Det känner jag ej i dag. - Det talas ej om aktier i dag. Ingen älskar aktier riktigt i dag.

Gardell menade att det är hysteri på aktiemarknaden och glädje och optimism strax innan en börskrasch. I dag är det pessimism och då är det bara att köpa.

Han berättade att när han tar taxi från Saltsjöbaden till sitt kontor på Engelbrektsgatan i Stockholm så känner ofta taxichaufförer igen honom. Men i dag är det inga taxichaufförer som talar aktier med honom. När det var bullmarknad år 2000 och år 2007 (innan krascherna) då skulle varje taxichaufför diskutera aktier med honom.

Min reflektion:

Den framgångsrike aktieexperterna Peter Lynch har i böcker skrivit att det finns tre faser i en uppgångsmarknad för aktier.

1. Fas 1 är när han sitter vid ett middagsbord och ingen tar notis om att han är aktieexpert. 2. Fas 2 är då alla är nyfikna och vill att Lynch skall ge aktieråd. 3. Fas 3, När Peter Lynch är på middag så sitter alla vid bordet och ger Peter Lynch råd om bra aktier.

Det är i Fas 3 som Peter Lynch känner att nu blir det snart en aktiekrasch.

När alltså inga taxichaufförer vill diskutera aktier med Christer Gardell då är vi långt ifrån en aktiekrasch. Bara köp på!

När taxichaufförerna ger Christer Gardell råd om vilka aktier han skall köpa, då är kraschen nära!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?